Ser mailet konstigt ut?Läs det direkt i webbläsaren istället!
Njutafilms
På bio 25 september!
  Nyhetsbrev: mars 2017

MARS MED NJUTAFILMS!

Mars rusade förbi i en snabb fart och vi tappade en timme på vägen. Men tips om månades premiärer kommer likväl!

BIOPREMIÄRER! 
Mysteriet i Slack Bay började månaden, Bruno Dumonts hysteriska kostymdrama om fransk inavlad överklass, mystiska försvinnanden och vass samhälsskritik. Går på ett begränsat antal biografer (och kommer på VoD i början av April). Nocturama, socialrealistiskt och actionspäckat drama om ungdomlig frustration och terrorism. Visas också på ett fåtal biografer och är redan ute på VoD!
Läs mer om alla kommande biofilmer på här!

DVD, BLU-RAY OCH STREAMING!
Mycket fin skräck denna månad på DVD-fronten! Dödlig kärlek, sjukt obehagliga busringningar och Ruggero Deodatos nya! Dessutom Natalie Portman som medium, Max von Sydow i en riktig kritikerälskling och lite prima konstnärsliv!
Läs mer om alla nya releaser här!


För kontakt med press, orderfrågor, filmbokning och säljavdelning, klicka här!

Njutafilms önskar en riktigt!
/ Njutafilms crew

Bästsäljare

Aktuellt på bio
Tribe

MYSTERIET I SLACK BAY
Frankrike, 2016
Orig: Ma loute
Regi: Bruno Dumont
I rollerna: Juliette Binoche, Fabrice Luchini, Valeria Bruni Tedeschi, Jean-Luc Vincent m.fl.

PÅ BIO NU!

Året är 1910 och det är sommar. Vid stranden till Engelska kanalen har turister börjat försvinna. De ökända kommissarierna Machin och Malfoy lyckas härleda försvinnandena till det lilla fiskesamhället Slack Bay.

Här bor den märkliga familjen Brufort, ledd av den karismatiske fadern som kämpar för att hålla sina bångstyriga söner i schack – speciellt den impulsive Ma Loute! På en liten kulle ovanför bukten ligger Van Peteghems herrgård. Varje sommar paraderar de sista ur den förfallna borgerliga ätten ner för sin kulle och semestrar bland vanligt folk. Och det är också så den underliga kärlekshistorien mellan Ma Loute och den unga nyckfulla Billie Van Peteghem börjar. En förälskelse som, mitt i all kalabalik, kommer att förändra allt hos båda dessa egendomliga familjer.

* * * * ”Underbar, rolig och mycket irriterande… som en ”Tati från Helvetet”” – Irish Times

Ett roligt och egendomligt uppvisande i galenskap ” – IndieWire

* * * * ”En sådan där film, som stannar kvar långt efter att du kliver ut från salongen
Norrköpings Tidningar


SE TRAILER HÄR

Tribe

NOCTURAMA
Frankrike, 2016
Regi: Bertrand Bonello
I rollerna: Vincent Rottiers, Laure Valentinelli, Jamil McCraven, Manal Issa m.fl.
Från: 15 år

PÅ BIO OCH VOD NU!

Det började en morgon i Paris. En handfull ungdomar från olika bakgrunder rör sig genom stadens labyrintiska gator och tunnelbanesystem, en och en men synkroniserat. De verkar följa någon sorts plan och sluter upp på samma ställe. Vid ett varuhus under stängningstid bryter det ut. Upploppet har börjat.

Efter två kostymdraman är BERTRAND BONELLO (House of Pleasure, Saint Laurent) tillbaka med ett socialrealistisk och actionspäckat drama om ungdomar från olika samhällsklasser som revolterar och dras in i en våg av terrorism utan ett direkt uttalat syfte.

”Viktig, bländande och förkrossande” – Télérama

”Det slår an en gnista. En fascinerande filmisk kommentar på nuläget.” – Variety 

”Upprörande, mästerligt, modernt och samtida. En stark filmupplevelse.” – Cinema Teaser




SE TRAILER HÄR

Aktuellt på DVD, Blu-ray & Streaming (i urval)

none

BALLAD IN BLOOD
(Italien, 2016)
Ute nu på DVD och VOD!

Jacopo, Lenka och Duke vaknar, dagen efter Halloween, i den studentlägenhet Lenka delar med sin rumskamrat Elisabeth. Men den gryende dagen för med sig en fruktansvärd nyhet: Elisabeth är död. Någon har skurit halsen av henne. Men inte nog med det, varken Lenka, Jacopo eller Duke kommer ihåg vad som hände. De var för fulla och höga. Långsamt börjar de komma ihåg gårdagen, och upptäcker att Elisabeth spelat in merparten av Halloweenfestens händelser på sin smartphone. När bitarna börjar falla på plats, står vi inför en mardröm av sex och blod.

Deodato är tillbaka med en av sina mest blodiga filmer någonsin” – Tutto Mondo News

 

none

DE FÖRSTA. DE SISTA.
Frankrike/Belgien, 2016)
Ute nu på DVD och VOD!

Oskiljaktiga huvudjägarna Cochise och Gilou har fått i uppdrag att hitta en telefon som innehåller ett antal osmickrande filer som råkat tappas av sin ägare. Men deras uppdrag leder dem till en liten glömd stad där de möter Esther och Willy, ett ungt par som uppenbarligen är på rymmen från något eller någon.

VINNARE – Europa Cinema Label – Berlin Filmfestival


VINNARE – Bästa regissör – Cabourg Romantic Film Festival

* * * * ”Enastående ögonblick för tankarna till både Tarantino och Bruno Dumont” – Paris Match

none

WE GO ON
(Holland, 2016)
Ute nu på DVD och VOD!

Paralyserad av skräck inför döden erbjuder Miles Grissom en stor summa pengar till den första person som kan bevisa att livet fortsätter efter att man har dött. Efter att ha begränsat listan till de tre mest troliga kandidaterna ger han sig ut för att undersöka deras berättelser. Men hans resa mot förståelse leder bara längre in i mardrömmarnas land.

Från regissörerna till Yellow Brick Road. We Go On ligger etta på Fangorias “missa-inte-2016”-lista och vann nyligen publikpriset vid Dead by Dawn-festivalen i Edinburgh.

Återupplivar spökfilmsgenren” –
Uk Horror Scene

none

PLANETARIUM
(Frankrike/Belgien, 2016)
Ute nu på DVD!

1955 svarade 23-årige Claude Lorius på en annons rörande en polarexpedition till Antarktis. Han och två andra unga resenärer gjorde en årslång resa till Antarktis, en resa som kom att påverka resten av hans liv. Lorius började studera Antarktis, lyckades ta djupare prover än någon tidigare gjort och fastställde lufttemperaturer från tusentals år innan vår tid. Hans upptäckter gav honom Blue Planet Prize – miljövetenskapens eget Nobelpris – men resulterade också i att han blev den första vetenskapsmannen som öppet oroade sig för global uppvärmning. Nu är han 83 år och har sett hur samhället sakta har börjat inse att miljöns förändring är ett faktum. Detta är hans historia.

* * * * Natalie Portman fullkomligt lyser i detta virvlande övernaturliga drama The Guardian

none

GIRL ASLEEP
(Australien, 2015)
Ute nu på DVD!

15-årsdagen närmar sig och Greta har precis kommit till en ny stad, funnit en enda vän, och inget känns som det ska. Vuxenvärlden är oviss, nuet är tryggt. Men förändringen är även oundviklig. När hennes föräldrar bjuder in hela skolan till 15-årsfesten blir Gretas största farhågor besannade. I en surrealistisk värld tvingas hon möta sina inre rädslor och begär, för att kunna vakna upp i sitt rätta, 15-åriga jag.

I samma anda som NAPOLEON DYNAMITE och RUSHMORE!

none

CEZANNE OCH ZOLA
(Frankrike, 2016)
Ute nu på DVD och VOD!

Som tonåringar delade de allt – hopp, tvivel, rädslor och ambitioner, drömmen om ära och rikedom. Att Paul Cézanne kom från en rik familj och Émile Zola från en fattig gjorde ingen skillnad. Tillsammans lämnade de Aix en-Provence för Paris – Montmartre och Batignolles. Där levde de bohemliv med kvinnor, absint och kultur. Men deras liv tog olika vägar och nu är Émile en framgångsrik författare och Paul en inte fullt lika framgångsrik konstnär.

”Snygg dramatisering av vänskapen mellan två av 1800-talets främsta franska kulturpersonligheter” – Femina

none

DON'T HANG UP
(Storbritannien, 2016)
Ute nu på DVD och VOD!

Sam och Brady är riktiga proffs på att busringa. De har förfinat sina skills så pass mycket att de har en hel grupp giriga följare på sociala medier, där de ofta lägger upp resultaten av sina senaste förnedringsupptåg. Men en kväll blir de själva uppringda av en främling som verkar veta allt om dem och ser allt de gör. Plötsligt förvandlas deras egna lekar till dödligt allvar. Det är bara att göra som främlingen säger eller möta sina värsta mardrömmar.

DON’T HANG UP gör dig inte besviken. En spännande thriller som gör allt rätt.” – Culture Crypt

none

AMERICAN ROMANCE
(USA, 2016)
Ute nu på DVD och VOD!

En seriemördare löper amok i Clay County och gör sig känd genom att placera sina offer, alltid par, i bisarra och morbida tittskåp (dioramor) med utklipp och meddelanden om synd och kärlekens fördärvande karaktär. Både sheriffen och FBI letar med ljus och lykta efter mördaren. Den enda ledtråd de har är att det kan vara en lastbilschaufför.

När nygifta paret Jeff och Krissy får punktering och blir strandsatta mitt ute i ingenstans råkar de hitta lastbilschaffisen Emerys hus. Emerys liv är långt från ”den amerikanska drömmen” efter en förödande bilolycka, och mötet med de unga turturduvorna får allt att dras till sin spets. Men vad är egentligen kärlekens egentliga värde och för vem?

Årets blodigaste feel-good!” – Porfle

LÄS MER OM NJUTAFILMS KOMMANDE RELEASER HÄR: njutafilms.com


facebook
twitter
David Bagares gata 24
111 38 Stockholm
Telefon: 08-21 08 04

S