Studio S Entertainment

Violence in a Women’s Prison

En journalist som ville avslöja sadismen i ett kvinnofängelse.
En fängelsechef som gjorde allt för att bevara helvetet på jorden!

Laura Kendall (Laura Gemser) är en Amnesty-journalist som med hemlig identitet tar sig in som fånge i ett beryktat kvinnofängelse. Hon får snabbt erfara att saker och ting är värre än hon någonsin kunde ana. Under styret av en illvillig direktör (Lorraine De Selle, från bland annat Cannibal Ferox) och en sadistisk vaktchef (Franca Stoppi) tvingas fångarna utlida ständig förnedring och brutala straff om de har misskött sig. När Lauras verkliga avsikter dessutom uppdagas så hamnar hon verkligen i skiten. Det enda sättet att exponera sanningen – att kicka vettet ur vakterna och fly för blotta livet!


TRIVIA:

* Violence in a Women’s Prison är en av hovtitlarna inom exploitation-genren WIP-filmer (dvs Women in Prison). Genren har rötter tillbaks till 30-talet, men det var först under 70-talet som den verkligen frigjorde sig på alla sätt och vis när produktionsklimatet tillät större excesser av våld och sex.
* Indonesiska aktrisen Laura Gemser blev en storstjärna under 70-talet genom den populära Black Emmanuelle-serien. I samband med den första filmen i serien så träffade hon sin partner, skådespelaren Gabriele Tinti, som också spelade mot henne i denna och ytterligare drygt tjugo filmer. När han avled 1991 så lade Gemser av med skådespeleriet.
* Regissör Bruno Mattei har utöver WIP-filmer även gjort en hel del filmer i subgenres såsom nunsploitation och nazisploitation. Denna ”Italiens Ed Wood” gjorde under trettioåriga karriär även hits såsom Rats och Caligula och Messalina innan han gick ur tiden av en hjärntumör 2007.

Textning: Svenska, danska, norska, finska.