Studio S Entertainment

Omslag av Hitlers Hollywood (VoD)

Förstora omslag

Genre Dokumentär
Land Tyskland
Inspelningsår 2016
Regi Rüdiger Suchsland
Artikelnr NF1063
Release 2017-09-04
Omslag av Hitlers Hollywood (VoD)

Hitlers Hollywood (VoD)

Här kan du streama Hitlers Hollywood:
SF Anytime Telia FilmbutikenGoogle Play

.

Hitler’s Hollywood – den tyska filmen under propagandaåren 1933 – 1945

Hitler’s Hollywood berättar historien om den viktigaste och mest dramatiska tiden i den tyska filmhistorien. Vi frågar oss vad de nazistiska filmerna från det tredje riket avslöjar om denna period och om folket som följde dem. Hur kan dessa filmer, inklusive myterna, historierna, de öppna lögnerna och dolda sanningarna, påverka framtidens filmhistoria?

Det tredje rikets filmvärld var en tungt censurerad bransch som samtidigt längtade efter att bli den tyska drömfabriken. Till exempel producerades den nazistiska ”blockbustern” Münchhausen, på beställning av Joseph Goebbels. De skapade också sitt eget filmstjärnesystem och använde sig av de allra senaste marknadsföringsmodellerna. Runt 1000 långfilmer gjordes i Tyskland under 1933-45, men bara ett mindre antal av dessa var öppet nazistiska propagandafilmer. Trots detta kan ännu färre anses ha varit endast harmlöst nöje. Vi kommer att titta på dessa filmer och människorna bakom dem. Hur stereotyper av ”fienden”, värderingar kring kärlek och hat, historier om följare, side-kicks, fanatiker, karriärister, opportunister, rebeller, desertörer, ynkryggar och modiga män, blev exempel på bilder och tankar som planterades i åskådarnas huvuden genom bioduken.

Vi berättar om stjärnorna inom de nazistiska filmerna: Hans Albers, Heinz Rühmann, Theo Lingen, Gustav Knuth, Zarah Leander, Ilse Werner, Marika Rökk, Grete Weiser, Heinrich George, Luis Trenker, Veit Harlan, Leni Riefenstahl, Karl Ritter och många många fler. Och vi berättar om de andra: Helmuth Käutner, Detlef Sierck (senare känd som Douglas Sirk), G.W.Pabst och Erich Kästner.

Rüdiger Suchslands festivalprisade dokumentär Från Caligari till Hitler har nu fått en massiv och omvälvande uppföljning med Hitler’s Hollywood.