Studio S Entertainment

Omslag av The Other Fellow (Bio)

Förstora omslag

Genre Dokumentär, Releaser längre fram
Längd 80 min
Land Storbritannien
Inspelningsår 2022
Regi Matthew Bauer
Skådespelare Gunnar James Bond Schäfer, James Alexander Bond, James Bond Jr.
Artikelnr NF1672
Release BIOPREMIÄR 2023-02-03
Omslag av The Other Fellow (Bio)

The Other Fellow (Bio)

ATT LEVA I SKUGGAN AV DUBBELNOLLAN

Människor över hela världen känner till namnet, även de som aldrig sett en enda film med den brittiske agenten. Bond, James Bond är sextio år efter att Dr. No, i Sverige känd under titeln Agent 007… med rätt att döda, fortfarande en av de största hjältarna som setts på en bioduk. Vi förknippar honom med action, Bondbrudar, exotiska platser, finess, Vodka Martinis och äventyr. Bond är en stilikon och någon många drömmer om att vara. Men är det hela sanningen?

I Matthew Bauers fascinerande dokumentär The Other Fellow möter vi en grupp män som alla har gemensamt att de delar namn med den kände dubbelnollan. Från ornitologen som Bonds skapare Ian Fleming tog namnet ifrån, till engelska militärer, en queer teaterregissör i New York, politiker i Guyana och en afroamerikansk man som sitter i fängelse – alla får de tillfälle att ge sin syn på hur det är att heta James Bond. Berättelser om oönskade smeknamn får sällskap av dråpliga situationer som lockar till skratt. Men The Other Fellow går också in på oväntat mörka territorier. Vi stiftar även bekantskap med svensken Gunnar James Bond Schäfer. På ett väl valt datum år 2007 bytte han namn för att ännu mer efterlikna sin idol. Dessutom driver denne James Bond ett av världens största muséer tillägnat agenten i Småländska orten Nybro.

The Other Fellow har vunnit pris vid Documentary Edge Festival i Nya Zeeland, liknar garanterat ingen annan dokumentär som gjorts om James Bond och måste ses!


Starkt rekommenderad. Unik, rolig och rörande” – Rat World
Fascinerande och innovativ” – Collider
Intressant och med ett fokus vi inte sett i tidigare dokumentärer om Bond” – Stuff
”The Other Fellow tar många oväntade och mörka vändningar” – RNZ