Studio S Entertainment

Omslag av Ekens rike (Bio)

Förstora omslag

Originaltitel Le chêne
Genre Dokumentär, Releaser längre fram
Längd 80 min
Land Frankrike
Inspelningsår 2022
Regi Laurent Charbonnier, Michel Seydoux
Artikelnr NF1643
Release BIOPREMIÄR 2023-02-17
Omslag av Ekens rike (Bio)

Ekens rike (Bio)

Eken är kungen bland träd och en symbol för kraft och ett långt liv. Det mäktigaste trädet på våra nordliga breddgrader som av många förknippas med hopp om livet för framtida generationer. Men eken är inte bara en symbol, för mängder av djur är det den plats de kallar sitt hem.

En naturlyrisk och spännande hyllning till skogen och djuren med fantastiskt vackert foto. Vi får följa ekorrar, grodor, insekter, möss, rådjur, ugglor, vildsvin och många andra genom årstidernas växlingar under ett år i på och omkring en 210 år gammal ek. Här utspelar sig både kamp för överlevnad, problem med grannsämjan, romantik, solidaritet och utbildning av de unga. Regissören Laurent Charbonnier är tidigare känd för dokumentärer som Flyttfåglar och den Césarnominerade Animals in Love. Michel Seydoux gör efter en lång karriär på produktionssidan (På väg till skolan finns på meritlistan) regidebut med Ekens rike


* * * * * “En poetisk juvel” – Ouest France
* * * * “Denna naturnära film når ända till toppen” – Dernières Nouvelles d’Alsace
* * * * “Hyllning till biologisk mångfald som förtrollar hela familjen” – Le Figaro
* * * * “Intensiv upplevelse. Bländande bilder” – Le Parisien
* * * * “Unik. Känns som en äventyrsfilm” – Libération

Hypnotisk! Fantastiskt väl utförd” – Little White Lies


PRESSBILDER M.M FÖR NEDLADDNING HÄR