Studio S Entertainment

Pumping Iron (Special Edition) (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
Filmen som kickade igång Arnold Schwarzeneggers karriär!

Långt innan han blev guvernör i Kalifornien – till och med innan han myntade odödliga fraser som ”Hasta la vista, baby” – hade en ung Arnold Schwarzenegger redan etablerat sig som kungen bland kroppsbyggare. 1975 bestämde sig två dokumentärfilmare för att följa den femfaldige Mr. Olympa-vinnarens väg mot sin sjätte seger, med ärkerivalen Lou ”Hulken” Ferrigno tätt i hälarna. Resultatet – Pumping Iron – blev den förmodligen mest underhållande och framgångsrika filmen om bodybuilding någonsin.

Trivia:

* I Pumping Iron kom 24-årige Lou Ferrigno möjligtvis lite i skymundan för den självsäkre och charmerande världsmästaren Arnold, men samma år som filmen fick premiär fick Lou sin revansch: han fick huvudrollen som den gröne hjälten i succéserien Hulken

Saxat:

En strålande dokumentär – och inte bara för bodybuilding-fans.

/Urban Cinefile

En mycket bra film, snyggt filmad och klippt, intelligent uppbyggd och – med risk för att använda ett vid första anblick högst opassande uttryck – charmerande.

/TIME Magazine

fascinerande grejer

/Empire Online

En upplysande dokumentär som hålls upp av vad som fortfarande får klassas som en av Schwarzeneggers mest minnesvärda roller – som sig själv.

/Film4

En underhållande och intim inblick i bodybuilding och dess entusistiska karaktärer. Pumping Iron har muskler och kraft på alla rätta, roliga ställen.
/TheWorldJournal