Studio S Entertainment

Zombie Flesh Eaters 2

Ett virus som muterar människor till zombies…
En ö som inte går att fly ifrån…
En känsla av att din kropp börjar ruttna…

Uppföljaren till Lucio Fulcis zombie-klassiker innehåller mer action och mer gore! Ett militärt forskningscenter på Filippinerna råkar ut för en terrorist-attack, varpå ett kemiskt stridsmedel blir stulet och olyckligt nog släpps fritt. Giftet kallat Death One sprider sig allt snabbare i omgivningen och snart ruttnar alla som kommer i kontakt med det.

De döda har dock ingen anledning att oroa sig – de vaknar snart till liv igen redo att ta kål på resten av sina gamla fränder…

Trivia:
* Zombie Flesh Eaters 2 hette i Italien Zombi 3 när den dök upp. Därav kan härledas att första Zombie Flesh Eaters hette Zombi 2 vid dess premiär. Vilken var då den första Zombi? Jo, det var den italienska titeln på George A. Romeros Dawn of the Dead från 1978 (som var en stor italiensk biosuccé).
* Enligt officiella källor var Lucio Fulci tvungen att lämna inspelningen efter att ha drabbats av en stroke. In hoppade den alltid lika ambitiöse Bruno Mattei (Rats, Caligula och Messalina, m.fl.) samt manusförfattaren Claudio Fragasso. Deras idéer ledde i hög grad till ett ökat tempo och en kavalkad av action och gore från början till slut.

”Tempot är galet högt! För kultpubliken en helt fantastisk film!” / Uncut.dk

Textning: Svenska, danska, norska, finska.