Studio S Entertainment

Walkabout – Mannaprovet

CANNES FILMFESTIVAL – NOMINERAD TILL GULDPALMEN

En film av Nicolas Roeg – regissören bakom Mannen utan ansikte (med David Bowie) och Rösten från andra sidan (med Donald Sutherland och Julie Christie).

Främlingar i en primitiv värld där natur ställs mot civilisation ? där känslor och kulturer krockar.

En tonårsflicka och hennes lillebror blir efter en tragisk händelse strandsatta i Australiens ödemark. De möter en ung aboriginer, som är ute på sin ?walkabout? – en initationsrit för unga aboriginer, då de får ströva omkring ensamma och överleva i vildmarken.

Tillsammans beger sig de tre på en vandring, som ger dem nya erfarenheter i livet. När trevande känslor uppstår mellan de två unga tonåringarna blir kulturkrocken dem emellan alltmer uppenbar. En bedövande vackert filmad berättelse om skillnaderna mellan stad och natur – och en finstämd kärlekshistoria, som griper tag på djupet.

Trivia:
* Nicolas Roeg är från början filmfotograf, och Walkabout – Mannaprovet var den första film som han själv regisserade. Han har sedermera gjort klassiker såsom Rösten från andra sidan (med Donald Sutherland) och Mannen utan ansikte (med David Bowie).
* Filmen bygger på en roman av australienske författaren James Vance Marshall.
* John Meillon, som spelar barnens far, är mest känd som den försupne kompanjonen till Crocodile Dundee. David Gulpilil, som spelar den unge aboriginern, har även han en roll i Crocodile Dundee och medverkar även i storfilmen Australia – där han innehar den centrala rollen som King George.

* Musiken till filmen är skriven av kompositören John Barry, känd för sina kompositioner till Bond-filmerna och Oscar-vinnare för musiken till Mitt Afrika.

PRESS:
 

/Roger Ebert

”Ett superbt verk som aldrig upphör att fascinera. Ett drömspel som existerar bortom vår begreppsvärld.”

”Den mest annorlunda film du någonsin kommer att se.”

/DVD Verdict

”En av 70-talets mest originella, visuellt hänförande och provokativa filmer – definitivt Nicolas Roegs bästa film.”

/TV Guide

”Världsklass! Mystisk, drömlik och surrealistisk vandring!”

/DVD Forum

Textning: Svenska, danska, norksa och finska

Otextad trailer.