Studio S Entertainment

Vi barn från Bahnhof Zoo (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
Den sanna berättelsen om Christiane F.

Med musik av David Bowie!

Tidernas kanske starkaste antidrogfilm skildrar en ung flickas handlösa fall ner i drogträskets djupaste avgrunder. ”Jag ville skala bort myterna runt knarket”, kommenterade regissören när den hade premiär och han lyckas med råge – filmen har alltsedan dess hyllats för sin kompromisslöshet och råa realism.

14-åriga Christiane bor med sin mamma i utkanten av Berlin. Hon är ensam, alienerad och trött på tillvaron. En kväll lär hon känna ett gäng ungdomar och får äntligen uppleva en samhörighet med jämnåriga. Det finns bara en nackdel: det som håller ihop gänget är droger. Först valium, sedan hasch och slutligen heroin. För att inte halka efter måste Christiane haka på – raka vägen till ett liv av sprutor och prostitution i trappuppgångar och trasiga toaletter på Berlins skitigaste bakgator.

Trivia:

* Filmen bygger på intervjuer med tonårsprostituerade Christiane F. och kom först ut i bokform. Till följd av framgångarna blev hon en kändis och lever än idag på royalties.

* Musiken är skriven av Christianes idol David Bowie och han dyker även upp i filmen.

Saxat:

”Ett av de grymmaste porträtten av drogmissbruk som någonsin filmats. Bilderna är så kraftfulla, fasorna så fruktansvärda […]. Det här är en film om helvetet.”
/Roger Ebert, Chicago Sun Times

”Gripande och skrämmande”
/The Times

”Natja Brunkhorst gör Christianes trevande entré i denna överhettade värld mycket trovärdig”
/Svenska Dagbladet

”Stark film om unga narkomaner […] rakt på sak och verklighetsnära”
/Aftonbladet

”Så autentisk och detaljtrogen man kan begära.”
/Dagens Nyheter