Studio S Entertainment

Ultranova

I utkanten av ett grått Liège lever den tystlåtne Dimitri som är fast i ett trist jobb som mäklare. Han har igen framtidstro eller vänner, och hans två kollegor går båda igenom personliga kriser. Den ena trånar efter gravida kvinnor och den andra har utvecklat en besynnerlig fobi för en av traktens tiggare. Någonting drastiskt måste hända för att han ska få fart på tillvaron, och det är då han av en slump träffar den adopterade Cathy.

Cathy visar sig vara den enda som accepterar Dimitri som han är, och tillsammans finner de en trygghet som utvecklar sig till mer än vänskap. Men när Cathy utrycker att hennes kärlek är som till ett syskon vänds hela hans värld upp-och-ner. Bokstavligen talat.

Ultranova är en belgisk regidebut i samma anda som Jim Jarmusch, Aki Kaurismäki och Mike Leigh, som har charmat både festivaljurys och journalister världen över med sin snustorra humor. 2005 tilldelades filmen och dess regissör, konstnären Bouli Lanners, flera priser, bland annat C.I.C.A.E. Award vid filmfestivalen i Berlin.

”Mäktig. Imponerande.”

/The Guardian

”Charmig film med lysande skådespeleri.”

/Variety


”De som uppskattar Jarmuschs och Kaurismäkis verk borde se denna spännande debut.”

/BBC


”Riktigt bra skådespeleri och kittlande humor.”

/Total Film

Textning: Svenska, danska, norska, finska.