Studio S Entertainment

Strigoi (VoD)

Här kan du streama Strigoi:
SF Anytime Telia Filmbutiken

.
OBS! RELEASE 17 NOVEMBER 2010!

KAPITALISM SUGER? BLOD!

BÄSTA FILM på Eerie Horror Film Festival, South African Horrorfest, Maelstrom Film Festival

BÄSTA REGI på Fantastic Planet Sidney

Faye Jacksons prisbelönta långfilmsdebut är en svart skräckkomedi som sätter tänderna i den transsylvanska vampyrmyten och kilar in den i det moderna Rumäniens utveckling efter kommunistdiktaturen.

Vlad återvänder tills sin farfars by efter att ha tillbringat en tid i Västeuropa. Där möts han av ett mystiskt dödsfall som han bestämmer sig för att undersöka – inte minst då byborna ter sig märkligt oberörda. Spåren pekar först på den före detta kommunisten och översittaren Constantin Tirescu. Men när Vlad konfronterar honom gör han en fasansfull upptäckt: tiderna har förändrats och nu är det de rikaste jordägarna i byn som har blivit de riktiga blodsugarna…

Trivia:

* Rumänien har en rik mytologi i vilken ”strigoi” utgör en viktig del. Ordet kan användas för olika typer av oheliga varelser: människor med magiska egenskaper, odöda själar och inte minst odödliga vampyrer.

Extramaterial:

* * * * ”Glöm billiga shockeffekter och tonårssex. Det här är en rejält svart komedi om land och blodsarv…”

/Now Magazine

”Strigoi utmanar och tänjer publikens förväntningar på blodsugare med en ambitiöst vuxen historia… Åh, och så är den mörkt komisk också.”

/Twitch

* * * * ”Jacksons långfilmsdebut är ett sant stycke konst som andas nytt, intelligent liv i vampyrgenren.”

/Pop Journalism

”Jacksons käckt nihilistiska och bitskt komiska Strigoi är som att finna en förtjusande svart ros blommandes i gapet på en utsugen filmgenre.”
/Austin Chronicle