Studio S Entertainment

SS Lager 5: Women’s Hell

VARNING!!! Innehåller scener med både erotik och våld!

De trodde inget kunde vara värre än döden. De hade fel…

Läger 5 är slutstationen för nazisternas kvinnliga krigsfångar. När de anländer till lägret delas de upp till att antingen bli sexslavar åt de tyska soldaterna, eller att användas som försökskaniner i grymma experiment. Överste Strasser styr lägret utifrån sina egna sjuka lustar och tvingar en judisk doktor att hjälpa honom med brutaliteterna. Allt förändras när motståndskvinnan Alina fängslas i lägret. Medan den ryska armén närmar sig österifrån inleder hon en revolt som en gång för alla kan eliminera ondskan…

Nazisploitation-genren nådde sitt klimax med Sergio Garrones stenhårda sleaze-duett SS Experiment Love Camp och SS Lager 5: Women’s Hell. Genren kan ses som en spin-off på kvinnofängelse-filmer och vaknade till liv efter succén med de kanadensiska Ilsa-filmerna. Sammanfört med italienska filmbranschens iver att producera filmer med mycket våld och sex med tämligen låg budget, så blev Garrones filmer en mycket lyckad kombination.

Trivia:

* SS Lager 5: Women’s Hell var ett prima exempel på italiensk B-filmsproduktion i andan att slå två filmer i en smäll. Sergio Garrone spelade in filmen direkt efter SS Experiment Love Camp och kunde på så sätt använda både miljöer och ett flertal av skådespelarna.

* Nazisploitation-genren inom film hade sin storhetstid under det sena 70-talet, men sägs ofta ha sitt ursprung i den pornografiska ”Stalag”-litteraturen från 1960-talet. Förebilden sägs ofta vara Yehiel De-Nurs roman ”The House of Dolls” (1953) om de bordeller som förekom i koncentrationslägren för nazi-soldaternas förnöjelser. Det legendomspunna brittiska bandet Joy Division tog även sitt namn från denna bok och företeelse.

”SS Lager 5: Women’s Hell gräver sig djupt ner i smaklösheten likt en vild tvättbjörn i en skräphög.” / DVD Drive-In

”En av de mest bisarra kvinnofängelse-filmerna!” / Cinetrange”

Textning: Svenska, danska, norska och finska.