Studio S Entertainment

Edgar Allan Poes ’Sagor från de döda’

Tre makabra berättelser av Edgar Allan Poe.

Välkommen till Edgar Allan Poes makabra rike! Tre av filmkonstens giganter har gett liv åt mardrömmarnas mästare i en trilogi baserad på några av legendens bästa noveller.

I Metzengerstein (Roger Vadim) spelar Jane Fonda en svartsjuk och excentrisk grevinna som slungas in i ett medeltida virrvarr av galenskap, förtvivlan och åtrå till sin kusin.

William Wilson (Louis Malle) är den schizofrena historien om en sadistisk officer som efter ett liv av tyranniska missgärningar blir dömd och driven till vansinne av sin egen dubbelgångare!

Toby Dammit (Federico Fellini) är en mästerlig uppvisning i hur kändisskapets svalg kan sluka den självupptagne. Terence Stamp gör en andlös rolltolkning som en filmstjärna på besök i Rom som förlorar sig i en labyrint av paparazzis, alkohol och storhetsvansinne.

TRIVIA: Peter O’Toole var tilltänkt till rollen som Toby Dammit, men drog sig ur. Då bad Fellini filmbolaget i London att skicka deras mest dekadenta skådisar. James Fox och Terence Stamp dök upp och Fellini valde den senare.

**** (fyra stjärnor)

”En unik skräckantologi som måste ses!” /Efilmcritic.com

”Omöjlig att beskriva, men en fröjd att se!” /Leonard Maltin’s Movie & Video Guide

”Ett mästerverk! Ett absolut måste!” /Movie Talk