Studio S Entertainment

Splinter

EN KRITIKERROSAS RYSARE SOM KRYPER DIG INPÅ BARA SKINNET!

SEXFALDIGT PRISBELÖNAD PÅ USA:S STÖRSTA SKRÄCKFILMSFESTIVAL!

Splinter kammade hem hela 6 (!) priser på Screamfest: för bästa film, bästa regi, bästa specialeffekter, bästa makeup, bästa klippning och bästa musik. Den är en stilsäker hyllning till 80-talets monsterrysare och har rosats av en enad kritikerkår.

Polly och Seths romantiska bilsemester tar en abrupt vändning när de blir kidnappade av ett kriminellt kärlekspar. På den ensliga landsvägen lurar dock en fara bortom de fyras vildaste fantasi: en blodtörstig parasit som kryper in i levande kroppar för att förvandla dem till något bortom beskrivning. Snart tvingas kidnapparna inse att skillnaden mellan dem och deras gisslan är obetydlig – i vildmarken är de alla potentiella offer…

CHARLES BAKER (Breaking Bad)
JILL WAGNER (Blade)
PAULO COSTANZO (Joey)
SHEA WIGHAM (Tigerland)

Trivia:
* Splinter är regissören Toby Wilkins långfilmsdebut. Han har tidigare gjort ett flertal kortfilmer, men är från början specialeffektsmakare och har bland annat jobbat med storfilmer som Rush Hour 2 och The Manchurian Candidate.

Saxat:
”Årets bästa monster.”
LA Weekly

”En påhittig, fantastisk monsterfilm!”
Paper

”Späckad med blod, inälvor, splatter, den perfekta antihjälten och en underbart underhållande story.”
Bloody Disgusting

”innehåller alla element som utgör en riktigt bra midnight movie, någonting skräckfans kommer tipsa varandra om i veckor, kanske månader efteråt.”
DreadCentral

”Brutal, smart och intensiv! [?] den kan mycket väl blåsa nytt liv skräckgenren.”
MoviePictureFilm.com

Extramaterial:
* Alternativt brutalt omslag på baksidan!
* Featurettes: The Creature – Building the Gas station – How to make a Splinter Pumpkin – Shooting Digitaly – Oklahoma Weather – The Wizard.
* A look at Splinter
* Original Biotrailer
* Njutafilms trailershow