Studio S Entertainment

Splatterama Japan (6-disc box)

SPLATTERAMA JAPAN En ny våg av japansk splatterfilm sveper just nu över världen. Morbid humor, imponerande koreografi, massvis med blod och inte minst robotmutanter utgör några av standardingredienserna. Denna filmtrend har fått varje skräckfilmsälskare att jubla. Nu presenterar Njutafilms stolt en unik samlingsbox med sex av de mest framstående verken inom genren. Så fäll upp paraplyet, det kommer fullkomligen regna blod!

Tokyo Gore Police (Japan, 2008)
Blade Runner möter Tetsuo och Ichi the Killer! Specialeffektmästaren Yoshihiro Nishimuras regidebut! I en dystopisk framtid har Tokyos poliskår privatiserats. Det nya gardet styr miljonstaden med järnhand, och tur är väl det – den undre världen har plötsligt börjat krylla av kriminella mutanter. Men Tokyo Police Corporation har ett eget vapen: Ruka, världens dödligaste mutantjägare!

Machine Girl (Japan, 2008)
Takashi Miike möter Robert Rodriguez! ”Japanernas besatthet av skuttande ninjor och attraktiva unga hämnerskor i korta kjolar når något slags klimax med Machine Girl” skrev New York Times om detta kladdiga stycke. Machine Girl är en splatterfest av sällan skådat slag, där Japans just nu störste specialeffektsmakare Yoshihiro Nishimura står för effekterna.

Grotesque (Japan, 2009)
TOTALFÖRBJUDEN I STORBRITANNIEN! Ett ungt par vaknar upp i en smutsig källarlokal – fastkedjade. De har kidnappats av en man som sätter igång en session av sexuell förnedring, tortyr och så småningom något ännu värre! Regissören Koji Shiraishi riktar en stadig blick bakåt och låter sig inspireras av de japanska ultragore-filmernas gyllene dagar, och får Hostel att framstå som rena semestern.

Samurai Princess (Japan, 2009)
Sinnessjuk splatterfest av männen bakom Tokyo Gore Police. Elva skolflickor blir brutalt sexmördade, men får chansen att hämnas tack vare en galen vetenskapsman. Med resterna av deras lemlästade kroppar skapar han Samurai Princess – en livsfarlig och hämndlysten mördarmaskin spelad av nakenmodellen Aino Kishi!

RoboGeisha (Japan, 2009)
Splatter, fascister och sexiga robot-geishor! Just när man trodde att teamet bakom Machine Girl och Tokyo Gore Police hade klämt ur de sista dropparna av störda idéer kommer de tillbaka med deras sjukaste film hittills – Robo Geisha! Eller vad sägs om skjutande rumpor, kulsprutebröst och blödande byggnader? Välkommen till robotgeishornas kamp av stål!

Samurai Avenger (USA, 2009)
”Som om Kurosawa hade förvandlats till Tarantino!” / Cinequesting Ingen heder. Ingen nåd. Hämnden är blind. Ta fram paraplyet – här väntar ett blodbad utan dess like! Samurai Avenger är en första klassens sushi-västern: rå, rolig och riktigt delikat. Regissör Kurando Mitsutake är ett enormt fan av klassiska exploitationfilmer och Samurai Avenger om den hämndlystne svärdskämpen Blind Wolf är lika delar hyllning som parodi på 60- och 70-talets samurajrullar och spagettiwesterns.