Studio S Entertainment

Spetters

Från regissören till Robocop, Total Recall, Basic Instinct och Showgirls!

Filmen som drev Paul Verhoeven i landsflykt!

Tre kaxiga arbetargrabbar delar en het passion för motorcyklar och alla hoppas att hjulen ska bära dem långt bort från deras sunkiga småstadsliv. När de inte kör motocross trakasserar de bögar eller skryter om alla tjejer de sätter på, men under ytan pyr deras egna sexuella identitetsproblem och komplex. När en tuff blondin kommer in i bilden blir polarna plötsligt konkurrenter, men frågan är om någon av dem har en chans – tjejen är minst lika motiverad som dem när det gäller att komma upp i livet och hennes metod är en helt annan.

Sex, våld och en explicit avsugningsscen mellan två män gör Spetters till Verhoevens mest kontroversiella film!

LANGUAGES: Dutch. SUBTITLES: Svenska, danska, norska och finska.

Trivia:
* Filmstjärnorna Rutger Hauer och Jeroen Krabbé gör två färgstarka biroller. Hauer förekom flitigt i Paul Verhoevens holländska filmer och Krabbé spelade senare huvudrollen i Den fjärde mannen, Verhoevens sista film innan han bytte Holland mot Hollywood, där alla tre blev kända.

* Titeln är en holländsk ordlek och kan både betyda oljefläckar, sperma och sexig person.

* Spetters upprörde en hel holländsk nation och anklagades för att vara kvinnofientlig, homofobisk och kränka kristna såväl som funktionshindrade. Reaktionerna bidrog till att Verhoeven flydde till Hollywood, men med filmer som Showgirls blev han knappast mindre kontroversiell där.

SAXAT:

”Den unga skådespelarensemblen levererar fullkomligt slående rollprestationer. En brutalt ärlig film om tre unga mäns drömmar och kvinnan som krossar dem.”
/ Digitally Obsessed


”Paul Verhoeven är helt klart en av den moderna filmens mest kontroversiella regissörer. En sorts högklassig Renny Harlin, eller en holländsk Oliver Stone.”

/ DVD Talk


”Rolig, provocerande och helt klart sevärd.”

/ The Digital Bits