Studio S Entertainment

Sinful Nuns of St. Valentine, The


”En klassiker inom italiensk erotisk skräckfilm?” / All Movie Guide

”Ljuvlig… byggs upp till en vansinnig, galen blodig final, fylld av hädelser, nakenhet och otukt.” / Reel.com

”Perfekt klaustrofobisk inramning som förhöjer den spända föraningen av förebådande död, illasinnad sexulitet och undertryckta köttliga lustar…” / Verdensfilm

 

En episk nunsploitation, som förbjöds i Italien då den kom ut. En perverterad abbedissa och hennes vansinniga och sexgalna nunnor tappar totalt koncepterna och låter moralen flyga och fara. Deras depraverade leverne ställer till problem när inkvisitionen är på väg. En klassiker i sin genre, delvis inspirerad av The Devils of Loudun.

Trivia:

* The Devils of Loudun är en historisk faktabok från 1952, av Aldous Huxley, om verkliga händelser i ett kloster i Frankrike, där en präst anklagades för att ha förfört samtliga nunnor och för att vara i maskopi med djävulen. Historien har också filmatiserats av Ken Russell (Djävlarna från 1971 med Vanessa Redgrave i huvudrollen). Huxleys bok har även blivit en teaterpjäs och satts upp som opera.

* Sergio Griecos The Sinful Nuns of Saint Valentine var till en början förbjuden i Italien när den kom, på grund av sitt hädiska budskap.

Svensk, dansk, norsk och finsk textning.