Studio S Entertainment

Serial Experiments: Lain (3 Disc Box-utgåva)

”Close the world, txEn eht npeO.”

Cyberpunk-serien Serial Experiments: Lain är en av 90-talets mest hyllade anime-skapelser och har fått en enorm ?cult following?. Mycket tack vare dess slående artwork, sin filosofi och speciella atmosfär som upprepade gånger har jämförts med verk av både Lynch och Cronenberg.

Jag behöver inte stanna på en plats som denna?, blir skolflickan Chisas sista ord innan hon släpper taget om broräcket och faller mot döden. Dagen efter blir Chisas vän Lain vittne till hur en klasskamrat gråter tröstlöst till följd av ett mejl som är skickat från Chisas adress. Lain vet inte vad hon skall tro – antingen är någonting väldigt fel (för döda kan väl inte mejla?), eller så är det bara ett smaklöst skämt. Men när det dimper ner ett meddelande från samma avsändare i Lains egen mejlbox börjar hon undersöka den uppkopplade världen, den så kallade ?The Wired?, och finner snart att gränsen mellan vår värld och den digitala inte är helt glasklar. Och precis som i verkligheten kan det ibland hända mycket otäcka saker i den spindelväv av elledningar som kallas cyberrymden…

LANGUAGES: Japanese. SUBTITLES: Svenska, danska, norska, finska.


SPANA IN SKÖRDEN AV FANTASTISKA OMDÖMEN:

”En monumental anime-serie på 13 episoder. Lain är en berusande brygd av Arkiv X-paranoia, Matrix-filmernas parallella verkligheter och det existentiellt tekno-äventyrliga i Strange Days.”
/Melbourne International Film Festival


”Visuellt den mest imponerande cyberpunk-serien på åratal, och en av de bästa jag någonsin sett.”

/Anime News Network

”Ett förstklassigt exempel på att anime har nått helt nya intellektuella nivåer. Rekommenderas starkt.”
/DVD Talk

***** (fyra stjärnor)
/Animetique

”Slående psykadeliskt artwork, med en spöklik David Cronenberg-känsla.”
/Movie Gazette (**** – fyra stjärnor)


”Fullkomligt unikt och nyskapande.”

/Movierapture

”För alla fans av anime så som ?Ghost in the Shell?, är detta en serie man måste se minst en gång, eller två för den delen.”
/The Anime Critic (**** – fyra stjärnor)

”Ett stycke sant imponerande filmkonst. Utsökt. Mästerligt.”

/Akemi’s Anime World (**** – fyra stjärnor)