Studio S Entertainment

Screamers (Uncut Widescreen Edition)

Av författaren till Blade Runner, Total Recall och Minority Report.

Med PETER ’ROBOCOP’ WELLER.

Året är 2078. Planeten Sirius 6B har löst jordens energiproblem genom att bistå med outsinliga mängder av det radioaktiva ämnet berynium. Dessvärre är gruvdriften livsfarlig för arbetarna och en konflikt mellan fack och energibolag har utvecklats till ett fullskaligt krig som varat i över ett decennium.

Överste Hendricksson (Peter ”Robocop” Weller) har i uppdrag att försöka sluta fred med fienden, men på vägen genom det krigshärjade landskapet tvingas han och hans kompani frukta mer än bara oppositionen. De måste också akta sig för Screamers – intelligenta mördarrobotar som skiftar i form och skär sönder sina offer med sylvassa sågar. Robotarna verkställer sina dödsdomar med ett gällt skri…

Trivia:
* Filmen Screamers bygger på en novell av författaren Philip K. Dick. Ytterligare av hans historier som filmatiserats är Blade Runner, Total Recall och Minority Report.

* Manusförfattaren Dan O?Bannon arbetade i 15 år med att få Screamers till vita duken, efter att ha skrivit manus till Alien-serien.

* I originalhistorien av Philip K. Dick utspelar sig berättelsen på jorden. Då är Screamers framtagna av amerikanska trupper på månen för att utplåna den ryska armén – efter att Sovjetunionen förintat USA.

PRESSEN OM FILMEN:

”Övertygande scifi-action med knappt en enda lugn stund? Weller är perfekt och Duguay regisserar med säker hand. Högklassiga specialeffekter!”

/Variety

”Regissören Christian Duguay bygger upp en tät och laddad stämning.”
/San Fransisco Chronicle

”Gjord med en speciell fantasi och intelligens. Peter Weller passar i rollen med sin slitna hjälte-look.”
/Roger Ebert

”Screamers osar av atmosfär? Från början till slut är Screamers filmad för att framkalla paranoia och klaustrofobi?olycksbådande stämning”
/Reel

”Mycket coola specialeffekter och ett förstklassigt gäng ascoola robotar!” / Movie Magazine International Radio Show

?Extremt skrämmande!? / Beyond Hollywood
Textning: Svenska, danska, norska och finskaOtextad trailer.