Studio S Entertainment

Sci-Fi Collection (10-disc box)

SCI-FI COLLECTION Utomjordingar! Robotar! Radioaktiva planeter! Meteoriter! Njutafilms presenterar en science fiction-samling värd namnet. Med några av genrens absoluta kultklassiker är den ett måste för varje rymd-älskare som vill fylla glappen mellan 2001, Star Wars och Alien i DVD-hyllan.

Highlander 2 (Frankrike, 1991)
Från regissören till Highlander och Resident Evil: Extinction! Inget ozonlager. Inget solsken. Inget hopp om framtiden. Jorden har år 2024 spenderat 25 år i mörker under en fascistoid regering. Connor MacLeod (Christopher Lambert) och Juan Sanchez (Sean Connery) slår sig återigen ihop för att bekämpa ondskan.

Highlander 3 (Kanada, 1995)
Trehundra år efter deras första strid – dags för sista ronden… Efter att ha huggit huvudet av den ende odödlige som återstod, så är Connor MacLeod (Christopher Lambert) övertygad om att han har fått Priset – dödligheten som gör honom till en vanlig människa. Men han tror fel.

Screamers (USA, 1993)
Av författaren till Blade Runner, Total Recall och Minority Report. Med PETER (ROBOCOP) WELLER Året är 2078. Planeten Sirius 6B har löst jordens energiproblem genom att bistå med outsinliga mängder av det radioaktiva ämnet berynium. Dessvärre är gruvdriften livsfarlig för arbetarna och en konflikt mellan fack och energibolag har utvecklats till ett fullskaligt krig.

Nomads (USA, 1986)
Actionkungen John McTiernans regidebut – filmen som följdes av Predator och Die Hard! En blodig, sönderslagen och vrålande dåre tas in på en psykmottagning. När läkaren Eileen Flax ska undersöka honom biter han plötsligt henne i halsen, varpå hon ser hans skräckinjagande upplevelser som genom hans ögon – en obeskrivlig syn om mordiska andar från en utdöd nomadstam.

Futureworld (USA, 1976)
Robotklonerna anfaller i uppföljaren till kultklassikern Westworld! Yul Brynners sista film! Två år har gått sedan allting spårade ur i Westworld. Efter en storsatsning på säkerhet har företaget bakom robotparken lovat att inget ska kunna gå fel. Men när flera av världens ledare bjuds in till den nya parken blir det snart uppenbart att fruktansvärda planer smids bakom kulisserna.

Undermind (USA, 2003)
Uppstickaren Nevil Dweks prisbelönade regidebut är en nervkittlande thriller om advokaten Derrick Hall som plötsligt kastas in i ett parallellt universum där han byter han liv med sitt alter ego Zane Waye en småfifflande musiker med en kriminell bror…

Until the End of the World (Tyskland, 1991)
Wim Wenders mest påkostade film! Med William Hurt och Sam Neill! Musik av Depeche Mode, R.E.M, Brian Eno med flera! En radioaktiv satellit har lämnat sin bana och hotar att krocka med jorden. Samtidigt får vi följa en mystisk liftare på flykt genom världen. Detta blir början på en episk sci-fi-film som sträcker sig över femton städer på fyra kontinenter och är Wim Wenders utan tvekan mest ambitiösa filmprojekt!

Dante 01 (Frankrike, 2008)
Av regissören bakom Delikatessen och De förlorade barnens stad. Helvetet är yttre rymden. På en rymdstation i omlopp kring den hotfulla planeten Dante hålls några av universums farligaste fångar inlåsta. En dag anländer en vetenskapskvinna för att testa en ny, obeprövad behandlingsmetod. Med sig har hon även en mystisk man som innehar krafter bortom våra vildaste fantasier. Är han besatt av demoner, eller är han kanske rentav självaste Frälsaren?

Super Mario Bros. (USA, 1993)
Bob Hoskins är Super Mario! Dennis Hopper är King Koopa! Tidernas störste TV-spelshjälte slog ner som en bomb i mitten av 80-talet och fick en hel generation att springa efter svampar. I början av 90-talet bestämde man sig för att göra något ingen hade vågat sig på innan: en filmatisering av TV-spelet.

Xtro (England, 1983)
Xtro marknadsfördes som en sorts anti-E.T. där taglinen “Vissa rymdvarelser är inte snälla” var en uppenbar referens till Spielbergs betydligt familjevänligare film. De groteska specialeffekterna med sexuella undertoner gjorde att Xtro var nära att totalförbjudas. Men så är den också en av de mest bisarra science fiction-filmerna som 1980-talet har åstadkommit!