Studio S Entertainment

Rape of the Vampire

Vampyrmästaren Jean Rollins första långfilm!

Rape of the Vampire är en stiluppvisning i regissören Jean Rollins karaktäristiskt atmosfäriska artistskap. Filmad i svartvitt är hans långfilmsdebut en fängslande berättelse i två akter om några psykologer som anländer till ett slott för att övertyga fyra systrar om att de inte är 200 år gamla vampyrer.

Berättelsen mynnar ut i ett drömskt skådespel fyllt av vampyrism, erotik, skräck, blod, lesbisk sexualitet, biljakter, skottlossning, sadism och medicinska experiment.

Trivia:
* Jean Rollin är av många filmälskare betraktad som den främste vampyrskildraren, eftersom hans filmer vågar skildra såväl det våldsamma som det erotiska i vampyrernas natur.
* Filmen kom till under den upproriska atmosfären i Paris -68. Filmens våldsamma, sadistiska och sexuella innehåll ledde till upplopp på biograferna, där man kastade saker både på bioduken och på filmskaparen. Numera hyllas den som ett mästerverk för sin särpräglade stilistik och erotiska laddning.

PRESSKLIPP:

”Säregen, surrealistisk erotisk skräck med artistiskt bildspråk.”
/All Movie Guide


”En gåtfull, övernaturlig film som bär Rollins sällsamma signatur… man fängslas av hans superba bildkompositioner och förmåga att skapa en märklig, mer eller mindre sinnessjuk och gotisk stämning.”

/Götterdammerung.org

”Vilken debut!”

/Fantastisk Filmfestival – Lars Diurlin


”Uttrycksfull surrealism och ett slående öga för stilistik… fantastisk pervers njutning.”

/Images Journal

”Rollin är mästaren av vampyrfilmer.”
/Mitternachtskino.com


”Rollin är aldrig ett dåligt val om du är sugen på alternativ alternativ film.”

/Moviemix

”Ett måste för alla Rollin-fans. Det finns ingen ursäkt för att att inte köpa denna DVD.”
/Monstersatplay.com

”Ingen kan skapa drömska och mystiska vampyrer som Jean Rollin.” / DVDManiacs

Textning: Svenska, danska, norska och finska

Otextad trailer.

<PARAMname=”allowFullScreen” value=”true”><EMBEDsrc=”http://www.youtube.com/v/9lFTHCLCaxs&hl=sv&fs=1&rel=0&border=1″type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true”width=”400″ height=”364″>