Studio S Entertainment

Platonov – Ofullbordat stycke för mekaniskt piano

Big Golden Shell

– San Sebastián International Film Festival

Special Jury Price for Best Acting (Alexander Kaliagin)
– Cartagena International Film Festival

Golden Plate Prize
– Chicago International Film Festival

Prisbelönad filmatisering av Tjechovs klassiker!

Av regissören till Oscar-belönade Brända av solen!

En strålande vacker sommardag anländer Platonov till generalänkans gods. Han har bjudits in för att tillbringa en helg i goda vänners lag och med sig har han sin fru. När en av gästerna visar sig vara Platonovs ungdomskärlek väcks en häftig romans till liv. I takt med att natten närmar sig blir den outhärdliga insikten dock allt klarare: båda är gifta, låsta i sina liv och ungdomens underbara dagar är förbi för att aldrig komma tillbaka…

Anton Tjechovs första pjäs har i Nikita Mikhalkovs regi förvandlats till ett fängslande filmporträtt, inte bara av 1800-talets ryska överklass, utan av den mänskliga tragedin som sådan. Den belönades bland annat med Guldsnäckan på San Sebastiáns filmfestival.

Trivia:

* Kritikerrosade Nikita Mikhalkov har även regisserat Oblomov, En främling bland banditer och Oscar-belönade Brända av solen. Hans trogne vapenbroder Pavel Lebeshev står ännu en gång för det mästerliga fotot.

Extramaterial:

*Intervjuer med produktionsdesignern och manusförfattaren Aleksandr Adabashyan och kompositören Eduard Artemyev.

* Anton Tjechovs biografi.

* Featurettes: ”Provincial doctor”, ”Reminiscences of the writer´s wife, actress O. Knipper – Chekhova”, ”Reminiscences of writer N. Teleshov” och om aktören Pavel Kadochnikov.
*Filmografier.
* Fotoalbum.