Studio S Entertainment

Pirates of the 20th Century


SOVJETUNIONENS STÖRSTA BIOSUCCE – NÅGONSIN!
Pirates of the 20th Century sågs av otroliga 87,6 miljoner (!) besökare när den kom och blev därmed Sovjetunionens mest framgångsrika film genom tiderna. Den bygger på en verklig händelse då ett fraktfartyg fullastat med medicinskt opium kapades av hänsynslösa pirater. Deras plan var att mörda hela besättningen och lägga händerna på det värdefulla bytet, men sjömännen skulle visa sig vara av betydligt tuffare virke än kaparna hade räknat med.

Den sovjetiska filmindustrin är knappast i första hand förknippad med action, men med influenser från både Hollywood och Hongkong bjuder Pirates of the 20th Century på högoktanig sådan – med pepprande pirater och en massa martial arts!

Trivia:

* Stanislav Govorukhin står för manuset – en kontroversiell figur i hemlandet. Ständigt utskälld av den ryska kultureliten övergav han filmindustrin för politiken på 90-talet, med en misslyckad presidentkampanj och korruptionsanklagelser som följd.

Extramaterial:
*Intervju med manusförfattaren Stanislav Govorukhin, regissören Boris Durov, stuntregissören T. Kasyianov och huvudrollsaktören Niolai Yeryomenko.
* Fotoalbum.
* Filmografier.