Studio S Entertainment

Pariah

De älskade att hata…
de trodde att han var en av dem…
han skulle visa dem…


Steve (Damon Jones) misshandlas och tvingas bevittna hur hans flickvän Samantha våldtas av ett gäng skinheads. Vreden över det brutala övergreppet och chocken över att Samantha tar livet av sig, gör den en gång fredliga Steve besatt av hämnd.


Han rakar av sig håret och gör sig själv till nazist för att infiltrera det hatiska sällskapet och komma sina fiender nära inpå livet. Men det renodlade hatet och det brutala våldet tär på hans psyke. De närmare relationerna till förövarna grumlar dessutom hans planer om hämnd. Steve finner sig snart i sanningens ögonblick – att bevisa sin lojalitet genom våld eller att realisera den blodshämnd han så länge burit inom sig…


Trivia:

* På grund av det realistiska våldet i filmen och den politiska kontexten, drogs filmen tillbaks från biograferna i samband med Columbine-massakern 1999.

* Tragiska våldsamheter omgav även inspelningen; David Lee Willson som spelar en av skinheadsen misstogs för en verklig sådan och misshandlades av några tonåringar. Dave Oren Ward som spelar ledaren Crew knivmördades ett år efter inspelningen i efterbörden av en trafikolycka i Los Angeles.

* Filmen nominerades till jurypriset vid Slamdance Film Festival i Utah, 1995.
R”Det här är THE REAL THING!” / Roger Ebert, Chicago Sun-Times

”90-talets Clockwork Orange.” / IFF Magazine


”En viktig brutalt rå film som förtjänar en stor publik.” / MaryAnn Johanson, The Flick PhilosopherTextning: Svenska, danska, norska och finska.