Studio S Entertainment

Pablo (VoD)

Här kan du streama Pablo:

.
Älskar du filmer som Dr. Strangelove, A Clockwork Orange, Bullitt, Beetlejuice, Napoleon Dynamite och/eller Harold och Maude?
Då är du också ett fan av Pablo Ferro, du vet bara inte om det.

———————-

I Pablo möter vi den okända kändisen Pablo Ferro. Designern och filmmakaren som bl.a. Stanley Kubrick och Jonathan Demme en gång hävdat var ursprunget till 60-talsstilen och MTV-estetiken, ett sant geni och ansvarig för titeldesignen av ikoniska filmer som exempelvis Dr Strangelove, Bullitt och Beetlejuice, men som också bidragit med specialarrangemang, animationer och montage i kända filmer som Midnight Cowboy, A Clockwork Orange och Harold och Maude.

Vi får i filmen Pablo följa en man vars personliga resa spänner mellan de tidiga åren i Havanna (innan den Kubanska revolutionen) till hans nuvarande hem i ett garage bakom sonens hus i USA. Filmen blandar på ett spännande sätt dokumentära och animerade element, där den animerade delen av filmen tar oss genom drömlandskapet som är Pablos minnen, de dokumentära bilderna och intervjuer med bl.a. Jon Voight, Anjelica Huston och Stan Lee utgör krönikan av ett mycket speciellt och excentriskt leverne, bilder från Pablos arbete med de kända verken samt Jeff Bridges som berättarröst binder samman historien på ett underbart och innovativt sätt.

———————-

“Ett underbart och intelligent porträtt av en av Hollywoods mest okända historier” – The Independent Critic

“Den BÄSTA titeldesigner vi har i landet idag!” – Jonathan Demme, filmregissör