Studio S Entertainment

Off Screen

MONTRÉAL WORLD FILM FESTIVAL, 2005

Grand Prix des Amériques

Best Actor (Jan Declier)

FANTASPORTO, 2006

Directors’ Week Award

PHILADELPHIA FILM FESTIVAL, 2006

Jury Award

Den 11 november 2002 tar sig den 56-årige busschauffören John Voerman in i Amsterdams högsta skyskrapa, The Rembrandt Tower, och tar 18 personer som gisslan. Med pistol i handen och en bomb i väskan kräver han att få tala med chefen för teknikjätten Philips, som han har försökt få kontakt med i åratal.

Upptakten till dramat är att John under en av sina bussturer upptäckt ett undangömt laboratorium, där Philips tycks bedriva experiment som han misstänker kan leda till hjärntvätt via deras nya TV-apparater. Och nu är det Voermans mål att avslöja företagets planer genom att tvinga företagschefen att hålla en presskonferens. Men gisslandramat går inte som planerat; John Voerman har nämligen rusat in i fel skyskrapa!

”Off Screen” är en psykologisk thriller som är baserad på sanna händelser och har vunnit flera priser på festivaler världen över. I huvudrollerna ser vi två av Hollands absolut största stjärnor ? prisbelönta Jan Decleir från Oscarvinnarna ”Karaktären” och ”Antonias värld”, och Jeroen Krabbé från ”Jagad” och Iskallt uppdrag.

SVENSK TEXTNING

”En bombastisk paranoia-thriller.” / Variety

”Mycket originell och omsorgsfullt regisserad.” / Club Culture