Studio S Entertainment

Noise

Det bedövande oväsendet inifrån…

Matthew Savilles långfilmsdebut har tagit hela Australien med storm och den inhemska kritikerkåren har knappast sparat på superlativen – Noise har kallats för en av årets bästa filmer och vunnit mängder med priser för allt från regi till foto, ljud och skådespeleri!

Ett brutalt massmord i en tunnelbanevagn blir upptakten till denna intensiva thriller där poliskonstapel McGahan kämpar mot en växande känsla av isolering. Nattskiftet i den ödsliga förorten Sunshine är föga stimulerande och syftet – att hitta vittnen – ter sig alltmer hopplöst. Som vore det ett symptom på hela situationen drabbas McGahan av tinnitus och i takt med att han innesluts i sin sjukdoms väsnande värld växer faran – med en vansinnig mördare lurande i skuggorna är gränsen mellan döv och död hårfin…

Trivia:

* Film Critics Circle of Australia belönade Noise med hela sex priser: huvudrollsinnehavaren Brendan Cowell vann för bästa skådespelare och filmen vann även för bästa film, regissör, foto, filmklippning och musik. Det briljanta ljudarbetet belönades av Australiensiska Filminstitutet och filmen nominerades till juryns stora pris på Sundance Filmfestival.

Saxat:

**** ”En av årets bästa filmer! Publiken kommer garanterat klamra sig fast i biostolen”
/Moviefix

**** ”Fantastisk! Matthew Saville är helt enkelt en strålande filmmakare”
/At The Movies

**** ”Fullständigt tillfredställande filmupplevelse”
/Nova Magazine

**** ”Briljant”
/Weekend Australian

”Överraskande intensiv”
/Empire Magazine

”Tankeväckande och provokativ meditation på moral och maskulinitet”
/Madison

”Uppseendeväckande självsäker debutfilm”
/Sunday Times

”Otroligt stark”

/Sydney Morning Herald