Studio S Entertainment

La Fidélité (VoD)

Här kan du streama La Fidélité:
SF Anytime Telia Filmbutiken

.
Två fotografer. En blixtförälskelse.

I Andrzej Zulawskis mustiga filmatisering av Madame de La Fayettes klassiska succéroman har handlingen flyttats till nutid. Sophie Marceau spelar Clélia, en begåvad ung fotograf som får jobb på en skandaltidning för att bättra dess anseende. I den moraliskt förfallna miljön blir bokförläggaren Clève hennes lufthål och snart har paret gift sig.

Så gör Nero entré och plötsligt är inte bara äktenskapet, utan Clélias hela tillvaro hotad. Blixtförälskad i den unge brottsfotografen dras hon in i ett erotiskt laddat äventyr där hämndlystna organsmugglare och våldsamma bordellägare lurar bakom varje hörn.
Trivia:

* Andrzej Zulawski är mest känd för tidigare totalförbjudna Possession,som har kallats för “en skräckfilm som skulle kunna vara regisserad av Bergman och Argento tillsammans”.

* Manuset till La Fidélité specialskrevs av Zulawski för hans flickvän Sophie Marceau. Det bygger på den anonymt utgivna 1600-talsromanen La Princesse de Clèves – så framgångsrik att folk fick köa i månader för att få tag på ett exemplar!

Pressen:

“En betydligt effektivare film om otrohetens effekter än Eyes Wide Shut
/DVDBeaver

“Vackert filmad”
/ BBC