Studio S Entertainment

Karim Hussain Collection (6 Disc Box-utgåva)

Vi har även en limiterad utgåva, signerad av regissören själv! Du hittar den här.

Karim Hussains tre första filmer i en och samma box fullspäckad med extramaterial!!!

Subconscious Cruelty (Collector’s 2 Disc Edition)

Filmhistorien huserar ett fåtal filmer som i sin totala hänsynslöshet, brutalitet och nattsvarta nihilism kan få den mest härdade skräckfantasten att allvarligt ifrågasätta sitt intresse. Subconscious Cruelty tillhör utan tvekan denna skara. Ur regissören Karim Hussains undermedvetna materialiseras ett kvävande mörker och en sadism så explicit att filmen mycket väl kan vara det mest extrema världen har skådat.

Subconscious Cruelty är ingen skräckfilm i klassisk mening, snarare en surrealistisk resa genom en mardrömsvärld med syfte att öppna våra ögon för det monster människan har blivit. I fyra sammansvetsade sekvenser krossas våra illusioner om de stabila punkter vår tillvaro vilar på. Familj, kärlek och religion presenteras i dess mest perverterade form och inte ens Moder Jord går säker…

Hyllad av publik, fruktad av myndigheter; Subconscious Cruelty befäste Karim Hussain – Kanadas enfant terrible – som en av vår tids mest kompromisslösa nya filmskapare. Sedan debuten har han fått sin konst beslagtagen, beskyllts för obscenitet, och massakrerats av censuren världen över! Nu släpps den för första gången i en oklippt svensk utgåva!

Ascension (Collector’s 2 Disc Edition)

Gud är mördad. Ersatt av en okänd entitet som i denna groteska handling vänt upp och ner på världsordningen. I dödsögonblicket skingrades Guds energi och förvandlade varje människa till profet eller gudom, något som lett till katastrofala konsekvenser. Tre kvinnor tar på sig uppdraget att söka upp Guds ersättare och sätta stopp för eländet. Genom gastkramande miljöer närmar de sig den yttersta domen – möjligheten att ställa allt till rätta eller förgås i kampen mot det monstrum som väntar dem…

Hyllad av publik, fruktad av myndigheter; Subconscious Cruelty befäste Karim Hussain – Kanadas enfant terrible – som en av vår tids mest kompromisslösa nya filmskapare. Sedan debuten har han fått sin konst beslagtagen, beskyllts för obscenitet, och massakrerats av censuren världen över! I den Tarkovskij-inspirerade Ascension fortsätter han ställa de svåra frågorna med en skräckskildring som utmanar ens psyke.

Marie-Josée Croze spelar en tidig huvudroll i Ascension. Denna talangfulla kanadensiska aktris har senare synts som holländsk yrkesmördare i Steven Spielbergs München och senast som sjuksköterska i Oscar-nominerade Fjärilen i glaskupan. Vid Cannes-festivalen 2003 vann hon dessutom priset för bästa skådespelerska för sin roll i Denys Arcands De barbariska invasionerna.

The Beautiful Beast (Collector’s 2 Disc Edition)

The Beautiful Beast är baserad på en roman av den kontroversiella kanadensiska författarinnan Marie-Claire Blais; en iskall, chockerande och skrämmande studie om en familj som spricker inifrån av illa dold fiendskap. Änkan Louise har en något för nära relation till sin vackre men efterblivne son, alltmedan hennes dotter slits mellan kärlek till sin bror, avundsjuka och psykotiska tendenser. En dag dyker modern upp med en ny man och i en familj där svartsjuka och psykisk terror är vardag kan detta enbart sluta i katastrof…

Hyllad av publik, fruktad av myndigheter; Subconscious Cruelty befäste Karim Hussain – Kanadas enfant terrible – som en av vår tids mest kompromisslösa nya filmskapare. Sedan debuten har han fått sin konst beslagtagen, beskyllts för obscenitet, och massakrerats av censuren världen över! I The Beautiful Beast skapar han begåvat en blandning av familjedrama och psykologisk thriller där den annalkande undergången aldrig känns långt borta.

Marie-Claire Blais var inte äldre än 17 år (!) då hon började skriva sin debutroman som skapade kalabalik med dess innehåll av synnerligen förvridna, våldsamma och perverterade familjerelationer. Hon är nu femtio år senare mångfaldigt prisbelönad för sina litterära verk och står som en ikon inom kanadensisk litteratur.

***

”Karim Hussain kommer tveklöst hamna på en nivå av Lynch och Cronenberg.”

/Starfix Magazine


”Filmskapande inte likt något annat. Som om Lynch, Bergman och Cronenberg skulle gå till sängs.”

/Montreal Film Journal

***

EXTRAMATERIAL:

SUBCONSCIOUS CRUELTY

* Making of Documentary ’A Subconscious Cruelty Christmas’ (77 min)
* Kommentarspår med regissören Karim Hussain.
* Deleted scenes med regissören Karim Hussains kommentarspår (20 min).
* Fotogalleri.
* Original biotrailer till Karim Hussains filmer: Subconscious Cruelty, Ascension & The Beautiful Beast.


ASCENSION

* Kommentarspår med regissören Karim Hussain.

* Making of (80 min).

* Unreleased soundtrack (80 min)

* Deleted and Alternate Scenes.

* Kortfilm The City without Windows (13 min) regi Karim Hussain och Julien Fonfrède.

* Fotogalleri.

* Promo Teaser.


THE BEAUTIFUL BEAST

* Kommentarspår med regissören Karim Hussain.

* Making of.

* Beautiful Beast, the puppet show.

* Fotogalleri.

LANGUAGES: English (Subconscious Cruelty/Ascension). French (The Beautiful Beast). SUBTITLES: Svenska. Danska. Norska. Finska.