Studio S Entertainment

Kaninhoran

Underjorden dyker upp! Efter ett decennium av underjordiska kultfilmer som ”Nobelvägen,Mysigt på Möllan och Bra ställen i Malmö” distribuerar Njutafilms Henrik Möllers bästa kortfilmer.

”Henrik Möllers skoningslöst subjektiva kamera tar noggrant vara på alla ofullkomligheter och lyfter dem till oanade höjder. I filmarens väl synliga händer blir papperskompisen Rufus, med hjälp av klister och ketchup, en av de mest levande filmkaraktärer jag har sett på länge.” / Max Andersson (serietecknare/filmare)

”Det fina med de här filmerna (och även andra av Möller) är att de med små produktionsmedel och på kort tid lyckas genomborra svåra frågor som ensamhet, utanförskap och förnedring. Den svarta humorn är förfinad och visar ibland upp sig i sin extremaste form. Hade dessa filmer gjorts med en större produktion tror jag inte det hade blivit lika bra. Råheten förstärks bara genom att man märker och känner av den låga budgeten. Filmerna verkar också gjorda med stor kreativ lust och energi som exploderat i dessa små obehagliga och fantastiska verk. Ibland är det bara våld och död. Ibland är det rena poesin. / SMOGG

”Han är samtidens stora missförstådda geni.” / Nöjesguiden

Only swedish dialogues, no subtitles.