Studio S Entertainment

I väntan på ett mirakel (DVD)

Från producenterna av Den stora skönheten och Youth kommer filmen I väntan på ett mirakel med Juliette Binoche i huvudrollen.

Anna spenderar sina dagar ensam innanför murarna på sin gamla villa i Sicilien. Helt plötsligt dyker Jeanne upp, en ung kvinna som påstår sig vara flickvän till hennes son. Han hade bjudit med henne till Sicilien för att fira påsk, men väl där syns han inte till. Anna säger att han snart är tillbaka, men husets personal beter sig ängsligt och misstänksamt. I väntan på Guiseppe lär de två kvinnorna känna varandra. Medan stadens traditionella påskfirande förbereds väcks frågan; kommer Guiseppe verkligen att komma tillbaka en dag?

Piero Messina levererar en vacker och träffsäker debutfilm efter att ha arbetat med regissören Paolo Sorrentino på Oscars-vinnande Den stora skönheten. Juliette Binoche visar här ännu en fantastiskt stark porträttering av sorg, som påminner om hennes prestation i Den blåa filmen av Kieslowski och som ledde till att hon vann pris för bästa skådespelerska vid filmfestivalen i Bari.

Filmen hade världspremiär i Venedig och vann där Leoncino d’Oro Agiscuola Award.

**** ”Vacker berättelse om sorg” – Abus de Ciné
**** ”Ett stilla mästerverk” – The Upcoming
Ett visuellt poem om sorg och förtvivlan, i all dess emotionella komplexitet” – Le Billet