Studio S Entertainment

I skuggan av Paris

En oemotståndlig hyllning till franska nya vågen!

Pauls förhållande kraschar och djupt deprimerad flyttar han tillbaka till pappan i Paris. Kvar hemma bor hans charmige men naive lillebror Jonathan som förför kvinnor på löpande band, men har svårare att hantera sin storebrors depression. Pappan gör allt han kan för att dränka sonens sorger, men varken kaffe eller kycklingsoppa verkar hjälpa. De har dock all anledning att oroa sig – Pauls syster botade sin depression genom att begå självmord.

Med succéer som Mitt hjärtas förlorade slag och Gadjo Dilo i bagaget är Romain Duris en av Frankrikes hetaste skådisar. Som Paul gör han ännu en minnesvärd prestation och som brodern syns stjärnskottet Louis Garrel som slog igenom i Bernardo Bertoluccis Dreamers och även spelade huvudrollen i Christophe Honorés Min mor.

Trivia:
* I skuggan av Paris är full av referenser till regissörer som Godard och Truffaut. Att Christophe Honoré precis som dem har sin bakgrund som kritiker i prestigefyllda Cahiers du Cinéma – filmtidningen som mer eller mindre satte igång nya vågen – gör det ännu mer logiskt att han kommit att kallas den nya vågens arvtagare.

SUBTITLES: Svenska, danska, norska och finska.

PRESSEN:

”Två av Europas mest spännande unga skådespelare – det är ett sant nöje att titta på Duris och Garrel!”
/BBC


”En genuint ärlig, opretentiös och charmerande liten film”

/Variety


”Honoré och hans huvudroller har snickrat ihop den första franska filmen på år som har värme i sin humor, tankar i sitt turbulenta sinne och elektricitet i sina ådror.”

/Filmcritic