Studio S Entertainment

Höstmaraton


VINNARE AV GYLLENE SNÄCKSKALET – SAN SEBASTIÁN INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 1979
VINNARE AV INTERFILM AWARD – BERLIN INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 1980
VINNARE AV JOURNALISTPRISET FÖR BÄSTA SKÅDESPELARE – VENEDIGS FILMFESTIVAL 1979: EVGENI LEONOV

Stackars Andrei, han klarar inte av att säga nej. Chefen ber honom jobba på nätterna, hans danske vän ber honom följa med på joggingturer varje morgon och hans sekreterare har numera förvandlats till hans älskarinna. Allt för att han inte har hjärta att såra någon med ett nej. Istället trasslar han in sig alltmer i sitt eget nät av lögner och riskerar att förlora både hustru, älskarinna och vänner. Kanske går det att byta strategi – vara brutalt ärlig mot alla?

Georgi Daneliyas tragikomiska mästerverk är en av de stora filmpärlorna från det ryska 70-talet och har jämförts med Milos Formans tidiga komedier. En sorgsen fars om den patologiska snällhetens dilemman och hur en tom svampkorg kan förändra ens liv.

Trivia:
* Evgeni Leonov som spelar grannen Vasilij var en av Sovjetunionens mest älskade komediaktörer. När han dog av en hjärtattack 1994, gick publiken som väntade på den kvällens föreställning direkt från teatern till kyrkan för att sörja hans bortgång. Över en halv miljon människor följde begravningen i bitande januariväder.

src=”./images/f-images/f-hostmaraton1.jpg”>

src=”./images/f-images/f-hostmaraton2.jpg”>

src=”./images/f-images/f-hostmaraton3.jpg”>

LANGUAGES: Ryska, franska, engelska. SUBTITLES: Svenska, m.fl.

”Höstmaraton är en klar favorit bland de ryska klassikerna.” / Michael Brooke, DVD Times