Studio S Entertainment

Highlander II – The Renegade Version (Director’s Cut)

Från regissören till Highlander och Resident Evil: Extinction!

I en döende värld är den odödlige kung!

Inget ozonlager. Inget solsken. Inget hopp om framtiden. Jorden har år 2024 spenderat 25 år i mörker – inkapslat i en heltäckande sköld för att skydda mänskligheten från solens förintande strålar. Gamle Connor MacLeod (Christopher Lambert) var en av upphovsmännen till skölden, som rebellrörelser menar enbart behålls för att kuva folket.

Men det är inte kampen om solskenet som stör MacLeods frid. Två krigare utsända av den grymme General Katana (Michael Ironside) har MacLeod på sin dödslista. Striden gör den forne högländaren ung och odödlig igen, men nu tvingas han möta en fiende som korsat tid och rum för att kapa hans huvud – det enda som kan förgöra MacLeods existens…


Trivia:

* Originalversionen av Highlander 2 som hade svensk biopremiär juli 1991 blev unisont utbuad världen över (så även av regissören Russell Mulcahy som lämnade premiären efter 15 minuter). Tack vare grava ekonomiska problem hade produktionen tvingats till avslut trots att filmen var långt ifrån fullbordad. Denna Renegade Version är dock Russell Mulcahys director’s cut-version med nyinspelade scener, ljud och bild remastrat, samt digitalt omgjorda effekter som skänker rättvisa till filmens ursprungliga idé.