Studio S Entertainment

Hell’s Ground

MOTORSÅGSMASSAKERN MÖTER DAWN OF THE DEAD – I PAKISTAN!

 

Bästa film på Fantaspoa Film Festival 2009 i Port Alegre, Brasilien

 

Bästa film på Riofan Film Festival 2008 i Rio, Brasilien

 

Bästa splatterfilm enligt juryn på Fantastic Film Festival 2007 i Austin, Texas

 

Hell’s Ground är en magstark buffé av ruttnande zombies och inavlade mördarfamiljer; en hyllning till George Romeros klassiska zombiefilmer från ett unikt pakistansk perspektiv. Pakistans första splatterfilm blandar det bästa – och blodigaste – från öst och väst!

Fem ungdomar på väg till en rockkonsert åker vilse på landsbygden. Omringade av skog märker de snart att de inte är ensamma – bland träden krälar människoätande zombies. Men än har mardrömmen bara börjat. När en skräckinjagande figur i bloddränkt burqa dyker upp med en spikklubba i händerna, inser ungdomarna att inte ens böner kan rädda dem!

Bonusfilm: Dracula in Pakistan (1967, 103 min)
1967 chockades Pakistan av den mest häpnadsväckande versionen av <> som någonsin gjorts. I <> får vi träffa professor Tabini vars experiment med ett mystiskt elixir inte riktigt går som planerat. När han testar det på sig själv förvandlas han till en vampyr med okontrollerad smak för blod.
<> var för sin tid så chockerande att en kvinna fick en hjärtinfarkt i biosalongen. Filmen blev den första att få censurstämpeln ”X-rated” i Pakistan på grund av sin vulgaritet. Nu ser den för första gången dagens ljus i Sverige.

 

Trivia:

* Filmens originaltitel Zibahkhana betyder ”slakthus” på urdu, ett av Pakistans officiella språk.

* I rollen som den mystiske gamle mannen syns Rehan, en närmast bortglömd B-skådis från 60-talet som spelade huvudrollen i Zinda Laash – även kallad Dracula in Pakistan.

SAXAT:

“Pakistans blodigaste film någonsin!” / Film Threat

“Rent guld. En av årets fetaste filmer.” / Ain’t It Cool News

“Voodoo, kannibalism, zombies, gore, sjukliga missbildningar och en riktigt störd mor-och-son-relation.” / Time Magazine

”En mega-splattig zombie-späckad slasher-rulle!” / Cinematical