Studio S Entertainment

Gullivers resor

JONATHAN SWIFTS LITTERÄRA MÄSTERVERK I UNIK FILMATISERING!

VINNARE AV 5 EMMY-PRISER!

Gullivers resor är den mångfaldigt prisbelönade filmatiseringen av Jonathan Swifts mästerliga äventyrsroman – för första gången återberättad i sin helhet! I den stjärnspäckade rollistan syns Ted Danson, samt Oscar®-belönade Sir John Gielgud och Peter O’Toole.

Efter många år i fjärran återvänder Gulliver hem till England med helt otroliga berättelser. Han har varit jätte i småttinglandet Lilleputt och småtting i jättarnas rike. Han har landat på filosofernas flygande ö och mött talande hästar i landet Houyhnhnm. Men istället för att bli hyllad som tidernas upptäcktsresande blir han klassad som spritt språngande galen. Inspärrad på dårhus måste han nu bevisa att det är världen som är sanslös – och inte han!

KRANSAR – 5 Emmys

2 Bafta-priser

1 Satellite Award – bästa miniserie

Trivia:

* Jonathan Swifts (1667-1745) fantasifulla samhällssatir publicerades 1726 och blev en dundersuccé. Den franske filmtrollaren George Méliès tolkade den redan 1902, och den har sedan dess filmats otaliga gånger. Men där tidigare versioner bara haft med delar av boken får vi nu för första gången följa med på Gullivers alla häpnadsväckande äventyr!

SAXAT:

“Fantasy-fans lär inte bli besvikna” /  DVD Verdict