Studio S Entertainment

Glen or Glenda? / Jail Bait

Glen or Glenda?
Historien om transvestiter som var långt före sin tid!

”Glen or Glenda” blev B-filmskungen Ed Woods genombrott och skapade en stormig debatt.
Efter att en man i kvinnokläder hittats död söker polisen upp en psykolog som är expert på transvestiter. De får lyssna till två olika ”fall” av transsexualism. Det ena handlar om en man som också klär sig i kvinnokläder, den andra om en man som planerar ett könsbyte.
Det senare är en historia som baserar sig på dåtidens mest kända transvestit, Christine Jorgensen. Kanske ännu mer sensationsartat var avslöjandet att Ed Wood själv hade en förkärlek att klä sig i angoratröjor och högklackat.

Jail Bait
Ed Woods udda hyllning till ”Noir”-genren

I Ed Woods hyllning till film noir-genren ser vi muskelberget Steve ”Herkules” Reeves i sitt livs första roll.
Vi får här följa odågan Don Gregor som dras in på brottets bana av gangstern Vic. När ett bankrån går snett grips Don av samvetets bojor och beslutar sig att vittna mot sin Vic, som skjuter ihjäl honom och nu måste byta identitet. Bokstavligen. Han uppsöker en plastikkirurg och intet ont anande hamnar han under Dr. Boris Gregors kniv – den mördades pappa?

B-filmens okrönte konung Ed Wood är en av de mest ökända regissörerna genom tiderna. Tyvärr fick han aldrig uppleva den astronomiska kultstatus han och hans filmer har fått genom åren, utan dog hånad, utfattig och bortglömd. Med filmer som ”Plan 9 From Outer Space”, ”Glen or Glenda”, ”Night of the Ghouls”, ”Bride of the Monster” och ”Jail Bait” är han idag en av de mest uppskattade visionärerna och efter Tim Burtons Oscarbelönade ”Ed Wood” mer mytomspunnen än någonsin.