Studio S Entertainment

Eternal Flame of Gehenna (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
Finsk black metal är känd för sina extrema åsikter och obarmhärtigt kompromisslösa synsätt. Som musikgenre skiljer sig black metal från andra genom sin starka idologiska kontext. Satanistiska värderingar, ett förhärligande av ondska och osolidaritet, så väl som rent hat mot det kristna och mångkulturella samhället är mer än ett barnsligt uppror för alla inblandade.

Eternal Flame of Gehenna utforskar fenomenet genom att intervjua nyckelpersonerna till genren och ger subkulturen, som av den finska säkerhetspolisen anses vara ett riktigt säkerhetshot, ett ansikte. I den här filmen får vi veta mer om vad som försiggår i huvudet på gravskändare och gravplundrare när de ser gamla träkyrkor brinna till grunden.

Eternal Flame of Gehenna tar oss både med på en historisk resa och visar hur finsk black metal mår idag genom ögonen på band som Azaghal, Azazel, Barathrum, Enochian Crescent, Goatmoon, Horna och Satanic Warmaster.

 

Utgåvan inkluderar även NOISE OF FINLAND

En dokumentär om den finska noise- och power electronics-scenen. Högljudda förvridna ljud gjorda av metallskrot och effektpedaler kombineras med extrema och chockerande visualisationer. Barriärerna mellan vad som är mänskligt möjligt och kommersiellt omöjligt diskuteras genom ett gränslöst självförverkligande. Filmen innehåller möten med artister ur genren som Grunt, Bizarre Uproar, Sick Seed, Manic/Depression och Strom.EC.