Studio S Entertainment

Drömfabriken (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
Är hon gudomlig eller spritt språngande galen?

Drömfabriken är en charmig och stjärnspäckad satir om en manusförfattares äventyr i Hollywood. Förutom stjärnorna som spelar huvudrollerna kan den som tittar noga även se Hollywoodgiganter som Cybill Shepherd, Martin Scorsese och James Cameron skymta förbi.

Steven Phillips har 17 filmer bakom sig när han får höra att han har tappat stinget. Desperat vänder han sig till sin löjligt framgångsrika kompis som rekommenderar honom att söka upp Sarah, en modern musa med gudomliga krafter. Men inspirationen visar sig ha sitt pris – i diamanter och dyra hotellrum. Stevens fru börjar ana oråd och innan de vet ordet av har Sarah flyttat in i deras hem för att vända upp och ner på hela tillvaron.

Trivia:

* Albert Brooks (född Albert Einstein!) har skrivit, regisserat och spelar själv huvudrollen i Drömfabriken. Han slog igenom i Saturday Night Live, blev Oscar-nominerad för sin roll i Broadcast News och har även gjort röster till Simpsons och Hitta Nemo (där han spelade pappan).

SAXAT:

”Listan av klockrena ögonblick är så gott som oändlig” / Washington Post

”Satir på högsta nivå!” / Chicago Tribune

”Lika genomgående rolig som intelligent utformad” / Village Voice

”Smart, rolig – och skarp” / Roger Ebert, Chicago Sun-Times

”Tack vare Sharon Stones ljuvligt komiska skådespel ger Drömfabriken världen precis den sorts gudomlighet den förtjänar.” / The New York Times

”Det finns bitar i filmen som är så smarta, så underhållande och så träffande, vansinniga och djupt förankrade i en livsstil de flesta av oss aldrig kommer att uppleva att man inte kan annat än titta på filmen med fascination.” / Detroit News