Studio S Entertainment

Don Quijote

AV FYRFALDIGT OSCAR®-NOMINERADE PETER YATES!

EN EPISK BERÄTTELSE OM FANTASINS GRÄNSLÖSA KRAFT!

Denna varma och äventyrsspäckade filmatisering av Cervantes mästerliga roman är regisserad av Bullit-regissören Peter Yates – fyrfaldigt Oscar®-nominerad för Breaking Away och The Dresser. I huvudrollerna syns John Lithgow som den tragikomiske riddaren och Bob Hoskins som hans ständigt trogne vapendragare.

Hjälte eller dåre? Du får bestämma! Med sin vapendragare Sancho Panza rider Don Quijote landsbygden runt i jakt på jättar att dräpa, jungfrur att rädda och rivaler att besegra. Vad han inte inser – eller vill se – är att de äventyrsromaner som inspirerat honom är långt ifrån den gråa verklighet han egentligen lever i. Jättarna är väderkvarnar och adelsdamen är en bondflicka, men för romantikern Quijote är sagorna sanna – och vilka är vi att säga emot?

Trivia:

* Spaniens nationalskald Miguel de Cervantes (1547-1616) anses vara en av världshistoriens främsta romanförfattare. Hans mästerverk Don Quijote och var en parodi på dåtidens riddarromaner, men har blivit en symbol för fantasins förmåga att förädla verkligheten.

SAXAT:

”En underbar hyllning till fantasin” / Apollo Movie Guide

”John Lithow gör en prestation utöver det vanliga” / Moviemix