Studio S Entertainment

Dirty Maria

En pervers saga om nutidens Japan.

”Det var överraskande enkelt att döda henne… för vi dör så lätt.”

Taxichauffören Murakami letar efter sin fru Mayumi som har försvunnit spårlöst. När han pratar med fruns arbetskamrat nämner hon att Mayumi talat om att åka iväg till ett spa i bergen. Tillsammans beger sig Murakami och kollegan till hälsoorten för att söka reda på Mayumi.

Under resan uppstår ett säreget känslomässigt och erotiskt band mellan honom och fruns kollega. Vad han inte vet är att hon har mördat hans fru och styckat kroppen, för att sedan dumpa delarna på olika sopstationer.

Dirty Maria är en existentiell inblick i människans gåtfulla natur. Regissören Takahisa Zeze beskriver ett Japan av i dag utifrån ett utmanande sexuellt tema, där människors känslomässiga avstånd och inneboende aggressioner får våldsamt utlopp.

Trivia:
* Pink Cinema (eller Pinkku) är en japansk mjukporr-genre som hade sin storhetstid mellan 60- och 80-talet. Under 70-talet fick dessa filmer alltmer inslag av våld, vilket myntade begreppet Pink Violence. För att konkurrera med den växande erotikvideomarknaden, präglades Pinkku under 80-talet av mer teknisk finess och konstnärligt berättande. Under 90-talet kom den Nya vågen av Pink Cinema, som presenterade mörkare teman, där regissören Takahisa Zeze är en av de mer självlysande frontfigurerna.

PRESS:

”Takahisa Zeze skapar en intensiv spänning… Dirty Maria är en fängslande, provocerande inblick i psyket på en förlorad själ.”


/Movie2movie

”Ett vackert, tungt och olustigt verk med betydande djup. REKOMMENDERAS!”

/Snowblood Apple – Asian Extreme Cinema

”Underbart, intrikat, emotionellt laddat, existentiellt, mycket dystert och gåtfullt… också en fruktansvärt vacker film.”

/Esotica.comsrc=”./images/f-images/f-dirtymaria-packshot.jpg”>