Studio S Entertainment

Dangerous Game

HARVEY KEITEL

MADONNA

I EN FILM AV ABEL FERRARA

En livsfarlig lek med fiktionens gränser…

Abel Ferraras psykologiska drama Dangerous Game är en studie i den hårfina gränsen mellan verklighet och fiktion. I huvudrollerna syns Madonna som osäker skådespelerska och Harvey Keitel som den manipulativa filmregissören Eddie – inte helt olik Abel Ferrara själv.

Under inspelningen av ett relationsdrama om ett pars moraliska förfall pressar Eddie sina två skådespelare så hårt att deras verkliga liv börjar krackelera. Saken blir inte bättre av att Francis är kokainberoende, Sarah ligger med Eddie och Eddie – plågad av skuldkänslor – erkänner allt för sin fru. Med äktenskapet i spillror suddas gränsen mellan verklighet och film ut – det som en gång var ett drömprojekt har förvandlats till en mardröm.

Trivia:

* Abel Ferrara debuterade med kultfilmen The Driller Killer, men är mest känd för Den korrumperade snuten med Harvey Keitel i huvudrollen. Med Dangerous Game tänjer han fiktionen till det yttersta: inte nog med att Eddie påminner om honom själv, frun spelas av Nancy Ferrara – Abel Ferraras fru i verkligheten.

SAXAT:
”Briljant” / WBAI
”Fascinerande” / Rolling Stone
* * * * ”Madonna levererar” / eFilmCritic.com