Studio S Entertainment

Cold Eyes of Fear

Gli Occhi freddi della paura


”Skickligt producerad!” / All Movie Guide”Högkvalitiva prestationer!” / Eurohorror


En hisnande giallo-thriller där hämnden är blodigt ljuv!

Från regissören till Inglorious Bastards med musik av Ennio Morricone!Unge advokaten Peter lämnar klubblivet i Swinging London för sin farbrors lantgods i utkanten av staden. Med sig har han den vackra italienska eskorttjejen Anna. När de anländer blir de attackerade av galningen Quill, som tar dem som gisslan. Men den verkliga mardrömmen börjar dock inte förrän psykopaten Welt dyker upp.
Welt har avverkat ett femtonårigt fängelsestraff och drivs av ett sjukligt hämndbegär gentemot Peters farbror, domaren Juez (Fernando Rey, från bl a French Connection), och planerar att använda gisslan för sin gruvliga hämnd. Isolerade med psykopaterna som enda sällskap, tvingas Peter och Anna kämpa mot klockan för att rädda både deras egna och farbroderns liv…
Trivia:

* Giallo: italiensk skräck- och thrillergenre från 1960- och 70-talen. Innehåller mycket våld och sex, samt präglas av psykologiska teman som galenskap, paranoia och alienation. Benämningen ”giallo” motsvarar i princip engelskans ”pulp fiction” och syftar på det italienska ordet för gul, som var den färg förlaget Mondadori hade på omslaget av sina pocketdeckare.

* Filmmusiken i Cold Eyes of Fear är komponerad av Ennio Morricone, som arrangerat musiken till flera giallo-filmer och är mest känd för musiken till Sergio Leones westerns.

Svensk, dansk, norsk och finsk textning.Otextad trailer.