Studio S Entertainment

Cheech & Chong’s Next Movie

a.k.a. Cheech and Chong’s Next Movie

Haschtomtarna gör Hollywood!

 

En helstekt komedi med det legendariska komikerparet Cheech & Chong!

Cheech röker på så jobbet ryker och grannen blir galen medan Chong blir polare med Cheechs kusin Red ? en trevlig men tvivelaktig figur med väskan full av marijuana. Medan Cheech försöker få till det med sexiga Donna ger sig Chong och Red ut på äventyr i Hollywood. Innan dagen är slut har de hunnit trasha en musikaffär, besöka en bordell, bli bortförda av ett UFO och haffa rena rama rymdtjacket!

1978 gjorde den redan berömda stand-up duon Cheech Marin och Tommy Chong succé med långfilmsdebuten Up in Smoke ? en fullkomligt galen komedi som drev hejvilt med den övervintrade hippie- och drogkulturen. Två år senare kom denna uppföljare som enligt kritikerna till och med överträffar originalet.

Trivia:

* Cheech & Chong?s Next Movie är den andra av sju filmer om haschtomtarna Cheech och Chong. Michael ?Man of 10000 Sound Effects” Winslow ? känd från Polisskolan-filmerna ?
dyker upp i en liten roll och ger prov på sina rösttalanger.

* I rollistan syns även Paul Reubens som här introducerar sin karaktär Pee-wee Herman ? sedermera kultförklarad genom Tim Burtons långfilmsdebut Pee-Wees stora äventyr.

Saxat:

”Lätt deras bästa film, den komiska tajmingen är klanderfri!”
/DVD Times