Studio S Entertainment

Charlotte For Ever

EN FADERS KÄRLEK ÖVERTRÄFFAR ALLT ANNAT…

Charlotte Gainsbourgs kontroversiella genombrott!

1984 skapade sångaren Serge Gainsbourg stor kontrovers genom att spela in duetten ”Lemon Incest” med sin då 13-åriga dotter Charlotte. Knappast färdig med att provocera, skrev och regisserade han två år senare Charlotte for Ever – en omdiskuterad kärleksförklaring till dottern och ett öronbedövande startskott för hennes långa och lyckade skådespelarkarriär.

Stan är en alkoholiserad och självmordsbenägen föredetting till manusförfattare, vars enda länk till livet är dottern Charlotte. Men relationen är långt ifrån idyllisk: Charlotte beskyller Stan för mammans död – och läget blir knappast mindre spänt av hans envisa benägenhet att förföra alla hennes väninnor. Stan är en dysfunktionell far, minst sagt, men han är samtidigt beredd att göra vad som helst för att få henne att förstå hur mycket han älskar henne…


Trivia:

* Charlotte for Ever var även namnet på Charlotte Gainsbourgs debutalbum från 1986. Hon har sedan dess släppt ytterligare två skivor, men är mest känd för roller i storfilmer som The Science of Sleep och Lars von Triers Antichrist och Melancholia.