Studio S Entertainment

Bride of the Monster / Night of the Ghouls

Bride of the Monster
Dr. Frankensteins onde tvilling experimenterar med genforskning för nybörjare!

Skräckfilmslegenden Bela Lugosi är tillbaka som den galne vetenskapsmannen Vornoff. Tillsammans med sin jättelika assistent Lobo (svenske brottaren Tor Johnson) kidnappar han tolv män för att göra om dem till en armé av supermänniskor med hjälp av atomkraft – allt för att erövra världsherraväldet!
Ed Wood tog till de mest okonventionella metoder för att genomföra sina filmer eftersom han inte hade några pengar. ”Bride of the Monster” är inget undantag. Till filmen stal han nämligen den enorma gummibläckfisken (som Bela Lugosi brottas med) från konkurrenten Republic Studios!

Night of the Ghouls
Bizarr spökfilm med ett persongalleri utöver det vanliga!

Detta är Ed Wood-filmen som inte släpptes lös förrän 1983 – 24 år efter att den gjorts.
Regissören var nämligen så fattig att han inte hade råd att betala labbet för framkallningen!
Vad världen nu fick skåda var en slags uppföljare till den ökända ”Bride of the Monster”, återigen med den svenske brottaren Tor Johnson som den skrämmande Lobo. Nu jobbar han för den lömske Dr. Acula som falskeligen påstår sig vara ett medium. Men det gömmer sig mer ondska i natten än hans lögnaktiga historier…

B-filmens okrönte konung Ed Wood är en av de mest ökända regissörerna genom tiderna. Tyvärr fick han aldrig uppleva den astronomiska kultstatus han och hans filmer har fått genom åren, utan dog hånad, utfattig och bortglömd. Med filmer som ”Plan 9 From Outer Space”, ”Glen or Glenda”, ”Night of the Ghouls”, ”Bride of the Monster” och ”Jail Bait” är han idag en av de mest uppskattade visionärerna och efter Tim Burtons Oscarbelönade ”Ed Wood” mer mytomspunnen än någonsin.