Studio S Entertainment

Big Bad Wolves (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.

”ÅRETS BÄSTA FILM” – Quentin Tarantino

En serie oerhört bestialiska mord skakar tillvaron för polisen Miki, som är säker på att mördaren är en tillsynes oförarglig religionslärare. När den hämndlystne fadern till det senaste offret kidnappar läraren för att få ur honom sanningen (på alla sätt som kan krävas) måste Miki välja sida: gå på sin magkänsla eller hålla sig till lagen.

Rabies gjorde stor succé på de internationella festivalerna år 2010, och sägs vara Israels första skräckfilm. Med Big Bad Wolves fortsätter regissörerna med genrefilm, men skapar istället ett verk med betoning på hämnd, våld och maskulinitet – i samma anda som t.ex. I Saw the Devil.

Big Bad Wolves vann 5 Ophir Awards 2013 (motsvarande Oscarsgalan i Israel), bl.a. för Best Cinematography och Best Sound. Filmen har också hyllats i Sverige på filmfestivalerna Lund International Fantastic Film Festival och Njutafilms egen genrefilmfestival Monsters of Film.

”En av de smartaste, mörkaste och mest fascinerande filmer i år, kanske till och med årets BÄSTA!” – CiNEZiLLA

”En av årets tajtaste och mest originella thrillers. Jag är redan nyfiken på vad de ska göra framöver.” – Alexander Dunerfors, MovieZine