Studio S Entertainment

Bad Boy Bubby (Blu-ray)

EN SKANDALÖS KULTKOMEDI!

Vinnare av juryns pris i Venedig och fyra australiensiska Oscar!

”Om du kan sitta igenom första halvtimmen kan du sitta igenom vad som helst”, löd ordet på gatan när 90-talets kanske mest vågade och kontroversiella kultrulle kom ut. Bad Boy Bubby är en film som inte liknar någon annan, en spektakulär blandning av bisarr humor, kolsvart allvar, chockerande äckel och djupt mänsklig värme.

Bubby – mästerligt spelad av Nicholas Hope – är ett stört barn i en vuxen mans kropp; underkastad en incestuös mamma som hållit honom inlåst begränsar sig hans talförmåga till att härma det han hör. När pappan oväntat dyker upp rubbas familjens redan så skeva balans. Bubby rymmer hemifrån, men frågan är om han är redo för den kaotiska värld av sex, våld och rock & roll som väntar utanför – eller om den är redo för honom…

Trivia:
* Det är tack vare regissören Rolf de Heers experimentlust som Bad Boy Bubby har fått sitt unika utseende och sound. Bland annat monterades två mikrofoner bakom Nicholas Hopes öron så att publiken ska få höra precis det Bubby hör.

SAXAT:

”Lika rolig som gripande och bisarr. En fruktansvärt ambitiös film som lyckas triumferande.”
/Los Angeles Times

***** ”En bortglömd pärla och ett av årets bästa DVD-släpp”
/DVD Talk

”Ingen kan tävla med Hopes hypnotiserande rollprestation.”
/Eccentric Cinema

”Provokativ i innehåll och stilistiskt vågad och uppfinningsrik […] Nicholas Hope ger en tapper och bitvis häpnadsväckande föreställning”
/Variety