Studio S Entertainment

Ascension (Collector’s 2 Disc Edition)

Gud är mördad. Ersatt av en okänd entitet som i denna groteska handling vänt upp och ner på världsordningen. I dödsögonblicket skingrades Guds energi och förvandlade varje människa till profet eller gudom, något som lett till katastrofala konsekvenser. Tre kvinnor tar på sig uppdraget att söka upp Guds ersättare och sätta stopp för eländet. Genom gastkramande miljöer närmar de sig den yttersta domen – möjligheten att ställa allt till rätta eller förgås i kampen mot det monstrum som väntar dem…

Hyllad av publik, fruktad av myndigheter; Subconscious Cruelty befäste Karim Hussain – Kanadas enfant terrible – som en av vår tids mest kompromisslösa nya filmskapare. Sedan debuten har han fått sin konst beslagtagen, beskyllts för obscenitet, och massakrerats av censuren världen över! I den Tarkovskij-inspirerade Ascension fortsätter han ställa de svåra frågorna med en skräckskildring som utmanar ens psyke.

Marie-Josée Croze spelar en tidig huvudroll i Ascension. Denna talangfulla kanadensiska aktris har senare synts som holländsk yrkesmördare i Steven Spielbergs München och senast som sjuksköterska i Oscar-nominerade Fjärilen i glaskupan. Vid Cannes-festivalen 2003 vann hon dessutom priset för bästa skådespelerska för sin roll i Denys Arcands De barbariska invasionerna.

LANGUAGES: English. SUBTITLES: Svenska. Norska. Danska. Finska.


EXTRAMATERIAL:

* Kommentarspår med regissören Karim Hussain.

* Making of (80 min).

* Unreleased soundtrack (80 min)

* Deleted and Alternate Scenes.

* Kortfilm The City without Windows (13 min) regi Karim Hussain och Julien Fonfrède.

* Fotogalleri.

* Promo Teaser.