Studio S Entertainment

Antiviral (Blu-ray)

Här kan du streama Antiviral:
SF Anytime Telia Filmbutiken

DVD eller Blu-ray finns att köpa på Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.

Tänk om du kunde känna vad din idol känner. Vi kan hjälpa dig…

I en dystopisk framtid arbetar Syd March på en klinik som säljer replikerade sjukdomar vars tidigare innehavare varit en kändis, för att skapa en känsla av biologisk samhörighet mellan stjärnor och deras fans. För att tjäna lite extra pengar vid sidan av har Sid hittat ett sätt att smussla ut dessa virus, från sitt hårt övervakade kontor, för att sälja dem på svarta marknaden.

Med ett bildspråk och foto lika bländande kliniskt vitt och sterilt som de laboratoriemiljöer man försöker efterlikna, fångar Brandon Cronenberg, i sin debut en snygg och skrämmande framtidsvision kring vår kulturs besatthet kring kändisar och kändisskap.

I sin första film följer Brandon i sin fars (David Cronenberg) tidiga fotspår med fokus på kroppar, teknologi och mänsklighetens tillkortakommanden, men på sitt alldeles eget sätt. Enligt vissa kritiker gör han det bättre än förlagan och spås en lysande och spännande framtid.

KRITIKEROMDÖMEN

”Ett visuellt underverk” – The Star
”Oavsett vilka kreativa gener Brandon Cronenberg verkar ha ärvt, har han definitivt sin egen distinka känsla för det groteska”
Variety
”En kolsvart satir kring modern kultur, regisserad med precision och övertygelse”
Twitch film
”En biologisk mardröm berättad med kuslig noggrannhet”The Independent

FESTIVALDELTAGANDE

*** Best Canadian feature- vinnare vid Toronto International Film Festival 2012
*** Un Certain Regard
– nominerad i Cannes 2012.